Vijf Vinkelnaren geŽerd met lintje voor hun jaren lange inzet

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-04-2021 | Gewijzigd op: 29-04-2021
In Vinkel mochten drie inwoners op Koningsdag een koninklijke onderscheiding  ontvangen. Tenminste dat werd met een bezoek door burgemeester Jack Mikkers aangekondigd.Opvallend is, dat alle drie gemeen hebben hun inzet  voor de Vinkels voetbalclub E.V.V.C.
Maar ze deden meestal nog meer.
Alle vijf , Henriëtte, Herman en Ans en Jo en Ton van der Leest* werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
*Ton was voor een foto niet aanwezig. 
Het gezin van  de 56-jarige Henriëtte  de Kinderen-van de Ven..
foto © henk van esch, 28 april 2021.

Henriëtte de Kinderen is al vanaf 1999 actief voor de club en heeft zich daar in diverse functies gemanifesteerd. met name voor de jeugd.
Daarnaast is zij collectante,  EHBO-ster, klassenouder en conciërge voor de Mariaschool.
 
Middenin, in blauwe trui te midden van kinderen en kleinkinderen, Herman van den Hanenberg met links naast hem echtgenote Ans van den Haneberg-van denBraak. 
foto © henk van esch, 28 april 2021.

Herman van den Hanenberg,  ook een verwoed E.V.V.C.-er,  maar dan in de kantine en als trainer: al 27 jaar. En Herman is ook nog begeleider van vrijwilligers die het onderhoud van de velden en gebouwen regelen.
Ans zet zich al meer dan 25 jaar in voor trainers, leiders, voetballers, supporters en de vrijwilligers die het onderehoud van de velden en gebouwen van de club regelen. Tevens is Ans lid van de Activiteitencommissie.
 
Middenin het echtpaar Van Dijk met de senior van de club,  de 81-jarige Jo.
foto© henk van esch, 28 april 2021.

Senior bij E.V.V.C is Jo van Dijk. Deze krasse tachtiger verricht bij E.V.V.C. vanaf de jaren 70 vrijwilligerswerk. als bestuurslid, grensrechter, en leider van diverse teams. Daarnaast is Jo acoliet in de parochie van O.L.Vrouw van de Rozenkrans, waar hij uiteenlopende hand-en spandiensten verricht. En tussendoor doet hij ook nog de tuin en de speelplaats rondom de Mariaschool.

Ton van der Leest ontving zijn lintje omdat hij vanaf 1976 actief is bij de EHBO-vereniging 'Anthos' in  Vinkel, ondermeer als bestuurslid en als voorzitter. Ton maakte dat Vinkel voorzien werd van AED's. Dan is Ton vanaf 1995 ook voorzitter van de Stichting Jeugdbelangen die tevens het gemeenschapshuis Den Den beheert. Ton zit ook nog in de besturen van het CDA, de Dorpsraad Vinkel en van het buurtteam Rosmalen, Nuland en Vinkel, de Sportalliantie Rosmalen, Klankgroep Heesch West en Hooge Heide. Tussen 2010-2014 was Ton jeugdleider bij E.V.V.C. .

Terug naar boven