Kunst in de te ontwikkelende Spoorzone

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-03-2022 | Gewijzigd op: 14-03-2022

De gemeente gaat in de toekomstige Spoorzone [gebied van Willemspoort tot en met Orthenpoort ] ruimte geven aan beeldende en interactieve kunstuitingen. Dat plan moet het gebied nog levendiger maken en anderen [bezoekers en bewoners] inspireren.
 In dit gebied waar oud en nieuw elkaar ontmoeten kan een broedplaats worden voor creatieve  en innovatieve ideeën, zeker op gebied van de kunst,  zegt wethouder Mike van der Geld.  Matthijs Bosman schreef al een  visie over  de waarde van kunst en design in dit gebied, Het kreeg de titel 'De stad die binnen wil komen .'Zie Visie Matthijs Bosman.Zijn visie moet een leidraad geven aan de nog te ontwikkelen kunstuitingen in de Spoorzone
Stadsdichter Loeko L. schreef als eerste een gevelgedicht dat hij omschrijft met 'Poëzie die de historische binnenstad wil verbinden met de versheid van 'de andere kant'. Inwoners kunnen via Facebook [stadsdichter den bosch] of via Instagram [poezie.in.de.spoorzone] hun mening er over geven.Het gedicht komt ergens in de Spoorzone te hangen. Creatieve Bosschenaren krijgen de kans tegen de achtergrond van de zich ontwikkelende Spoorzone hun versie /gedachte van een gevelgedicht te maken.

Meer informatie over deze kunstzinnige opzet van de Spoorzone: Interactieve kunst.