Oud-wethouder Paul Kagie maakt move als wethouder in Pijnacker

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-07-2020 | Gewijzigd op: 27-07-2020
Paul Kagie, die zeven jaar wethouder is geweest waarvan twee voor Bosch Belang, maakt kans in Pijnacker-Nootdorp tijdleijk wethouder voor Zorg te worden. ‘Die ambitie/ drive trekt me zeer,’ aldus Kagie, ‘zowel in bestuurlijke zin als wel naar de portefeuille ‘Zorg’. 
Zorg en wijkbelangen, daarin heeft Kagie zich in Den Bosch sterk geprofileerd.
.....
Paul Kagie verlaat de Bossche politiek,  maar slechts voor anderhalf jaar, als het zo ver komt.... foto © paul kriele,  20 januari 2015.

Kagie :’Dat wethouderschap in Pijnakker komt niet traditioneel voort uit een partij binnen het College van B&W, maar uit functiebesprekingen met de voltallige gemeenteraad. Iedereen praat mee.’

In Den Bosch blijft de motor en aanvoerder van Leefbaar ’s-Hertogenbosch fractievoorzitter, maar in de raad zal Rinie Mees hem opvolgen, als het zo ver komt…
'In al mijn andere functies en ‘bijbanen’ blijft ik de projecten voortzetten,’ zegt hij,  daarmee onder meer duidend op het sociaal project rondom de Helftheuvel 'Het bejaardenhuis voor de toekomst'.
Kagie tot slot: Ik zie het als een mooie uitdaging om in dit onderwerp Zorg in een gemeentebestuur te mogen functioneren. Ik verwacht dat het één tot twee maanden duurt voordat daar de knoop wordt doorgehakt.
Historie en verwachtingen
De 65-jarige Paul Kagie was vanaf 1978 38 jaar raadslid waarvan zeven jaar wethouder. Daarvan waren de eerste jaren voor de PvdA en de laatste twee jaar [2015-2018] een wethouderschap voor Bosch Belang.
Kagie verwacht na de invalperiode van anderhalf jaar in Pijnacker-Nootdorp, in maart 2022 weer fanatiek mee te kunnen doen aan de Bossche gemeenteraadsverkiezingen.