Zwanenbroedershuis start lang gekoesterde verbouwing

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-07-2013 | Gewijzigd op: 24-07-2013
De bestuurskamer en de eetzaal op de eerste etage zijn oké, maar het ontbrak het Zwanenbroedershuis op Hinthamerstraat 94 aan goede facilitaire voorzieningen, zoals een lift en een ontvangstruimte voor de gasten.
Behalve de aanleg van een lift naar de bovenzalen [vanuit huidige toiletgroep naar het keukentje op de etage] zal het appartement van de voormalige beheerst/der een verbouwing tot ontvangstzaal voor bezoekers ondergaan.
Ter vervanging van de huidige toiletgroep, die dus plaats maakt voor een lift, komt er in die zijgang een geheel nieuwe toiletgroep.

Hinthamerstraat 94.

De voorgevel van het anderhalve eeuw oude
gebouw van de Zwanenbroeders is pas opgeknapt*
.

foto © paul kriele, 25 juli 2013.

Zoals gezegd de bovenzalen zijn niet zo lang geleden gerenoveerd, maar de museumkamer en het kantoortje [gidsenkamer] op de begane grond krijgen een simpele opknapbeurt. Qua functionaliteit verandert daar verder niets aan.
De verbouwing start op1 januari 2014, tenminste als de verbouwsom 100% zeker is, aldus de beheerder Ton Witlox. Dan gaat het Zwanenbroedershuis zes maanden [tot zomer 2014] dicht.

Een grote wens is ook het opknappen van de tuin, maar of dat binnen de begroting past, is nog onzeker, aldus Witlox.
Zoals bekend wil de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, die de rondleidingen coördineert, graag dat er aan de tuinzijde een opstapplaats voor rondvaartboten komt.

*Zie ook artikel Gevel Zwanenbroedershuis krijgt verfbeurt. dd. 13 juni 2013.