Oeteldonk actueel: Bambergers en Moeder Truus Poffer

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-02-2018 | Gewijzigd op: 11-02-2018

Voorhet  Oeteldonks programma [Intocht zondag en optocht maandag]  zie site van de OC  : Oeteldonk

Bericht van 8 februari 2018
CV De Bambergers staat bekend om haar ludieke ideeën en stunts. Vorig jaar hielden de leden, door Rombouts' vertrek,  in de Intocht een burgemeestersverkiezing. En vijf jaar geleden zouden er olifanten in de Intocht meelopen. Maar dat werd door de organisatie tegengehouden. De twee kolossale beesten uit Berlijn werden door de politie uit de stoet gehaald.  [zie bericht De Telegraaf van 10 februari 2013].  Ook dit jaar belooft hun show een origineel schouwspel te worden. Daarvoor is de  BRABONEGER, ook uit Tilburg, 'van stal' gehaald..... 

 De Telegraaf 10 februari 2013


Olifanten uit optocht gehaald

Als het aan carnavalsvereniging De Bambergers uit Den Bosch had gelegen, hadden zondag tijdens de carnavalsoptocht twee olifanten meegelopen. Maar de gemeente stak daar op het laatste moment een stokje voor. Het evenement wordt altijd zeer druk bezocht en de logge dieren zouden de veiligheid van het publiek in gevaar kunnen brengen, aldus een gemeentewoordvoerder.

 

De vereniging had de dieren speciaal voor de optocht uit Berlijn laten overkomen. „Maar dat was niet verstandig”, reageerde de woordvoerder zondag vanuit Oeteldonk, zoals Den Bosch in carnavalstijd heet. „De club draait al heel wat jaartjes mee en ze kennen de regels. Bij de optocht mag geen levende have worden ingezet.” Bovendien is volgens hem niet te voorspellen hoe olifanten reageren op het feestgedruis.
De Berlijnse olifanten die door
De Bambergers op  3 februari
2013 in  Tilburg werden opgehaald.
..........................................................
 

Moeder Truus Poffer
De jaarlijkse toekenning van de Moeder Truus Poffer met half vasten [13 maart 2018] wordt gehouden in het pand van het Rode Kruis. Rar ra wie de poffer krijgt....?

Vorig jaar was het Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum, die vanwege de geslaagde  Jeroen Boschexpositie, werd gelauwerd. Toen, op 26 maart 2017, werd door een verkeerde planning bij 't Pumke, de ceremonie in de Sociëteit Amicitia/ De Zwarte Arend in de Peperstraat gehouden.
De Kikvorschen en de familie Bosmans, die de toekenning samen met de Groenendaals organiseren, willen daarmee de herinnering aan  deze 'Moeder van De  Kikvorschen' hoog houden.
 Terug naar boven