Ontwerper Lotte Meeuse studente aan St.Joost, wint Lucasprijs 2022.

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-06-2022 Lotte Meeuse, afgestudeerd bij de studie New Design & Attitudes aan kunstacademie St. Joost School of Art & Design, is uitgeroepen tot winnaar van de Lucasprijs 2022. Lotte ontvangt een geldbedrag van € 2.500. De gemeente 's-Hertogenbosch stelt deze prijs jaarlijks ter beschikking voor het beste werk van de Bossche afgestudeerden van St. Joost.
Mike van der Geld, wethouder Cultuur: 'Met de Lucasprijs moedigen we jonge kunstenaars aan en bieden we ze een mooie eerste opstap in hun carrière.
Winnarres van de Lucasprijs 2022 Lotte Meeuse.
foto © annemée dik, 28 juni 2022

De bekendmaking van de winnaar van de Lucasprijs vond plaats op 28 juni tijdens de diploma-uitreiking van de bacheloropleidingen van St. Joost in ’s Hertogenbosch
Lotte Meeuse, winnaar van de Lucasprijs 2022, studeerde af met het project Hypersaline. De jury prijst Lotte om haar doel om maatschappelijke impact te bereiken, haar overtuigende presentatie en het uitvoerige proces waarbij ze zowel nationaal als internationaal relaties heeft opgebouwd. De jury: “Lotte kijkt met een geëngageerde blik naar onze wereld en hoe we die duurzaam kunnen maken door het toepassen van zout, een natuurlijk materiaal dat onze leefwereld enerzijds bedreigt en anderzijds een redding kan zijn.”