Zeven Brabantse horecascholen stellen kookboek samen

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-03-2018 | Gewijzigd op: 30-03-2018
 Zeven Brabantse horecascholen brengen van hun eigen bedachte recepten een kookboek uit: 'BBBRNT, van Brabantsegrond'. Aanleiding is dat Brabant dit jaar is uitgeroepen tot Europese regio van de gastronomie met als thema 'We are food'. Daarbinnen vindt op 4 april 2018 de kick-of plaat van 'Voedsel van Brabantse bodem'.
De deelnemende scholen zijn: Summa College, ROC De Leijgraaf, Cingel College, KW1-College en De Rooi Pannen [Tilburg, Eindhoven en Breda].

Dat kookboek informeert de lezer over de herkomst van Brabantse producten en maakt de variëteit aan eten per seizoen nog aantrekkelijker.
Voor de samenstelling bezoeken de mbo-horecaleerlingen Brabantse boeren om daar kennis te nemen van 40 producten. Op locatie vernemen zij wat de Brabantsegrond en het seizoen betekent voor die producten en wat de consequenties zijn voor een gerecht.
Deze mbo-ers studeren voor zelfstandig werkend kok.
Elke school mag vier recepten van Brabantse grond samenstellen- voor ieder jaargetijde één. Tesamen met achtergrondverhalen komen die in het  in december 2018 te verschijnen kookboek.