Zoeken
Heusdens team winnaar 'Keukenbazen Battle 2018'
Printerversie |
Woensdagmiddag 10 oktober2018 werd in AgriFood Plaza [gebouwZLTO] aan de Onderwijsboulevard de winnaars bekend gemaakt van de Keukenbazen Battle 2018'. Dat is de jaarlijkse kookwedstrijd tussen 17 gemeenten in Noord-Oost Brabant met 44 jeugdige koks en kokkinnen.De uitslag besloot een avond waar de genodigden [ouders en de burgemeesters van de 17 deelnemende plaatsen in NO-Brabant aanzaten aan een diner van professionele koks. Deze teamchefs maakten een diner met ingrediënten waarmee de tieners zelf de afgelopen zaterdag 6 oktober 2018 in het KW1 College probeerden kampioen te worden in de Keukenbazen Battle 2018.
Alle 44 keukenbaaskampioenen. foto © paul kriele,10 oktober 2018. .......................................................... |
De winnaar dit jaar is het team 'De Knoflookjes' uit Heusden met Merel en Roos Buijs die een Ruigi Ravioli maakte. Volgens de jury is dit, naast een creatief bereid gerecht waar gebruik werd gemaakt van regionale producten, ook nog het gerecht dat voldoet aan de lekkerste smaak. Hun teamchef was Hans de Kruijff van Henri uit Drunen.
De burgemeester van Heusden, Roel Augusteijn werd tegelijk met dit uitverkoren jeugdteam tot de Smaakburgemeester van Brabant 2018' benoemd.
Heusdense winnaars Het Heusdens team 'de Knoflookjes' met Merel en RoosBuijs en de teamchef/ kok Hans de Kruijf en rechts burgemeesterf Roel Augusteijn van Heusden. foto © paul kriele, 10 oktober 2018. ........................................................... |
Het Bossche team 'De Smaakkoningen' met Tijn Molenaar, Jasper Stommels en Malte Rennen werd met hun feestelijk herfstpasteitje winnaar in de categorie het meest gebruik makend van regionale producten.
Hun teamchef was Jessica van Esdonk van restaurant ffSwanjee.
Team De Smaakkoningen met Tijn Molenaar, Jasper Stommels en Malte Rennen rechts teamchef Jessica vanEsdonk van ffSwanjee. foto © paul kriele, 10 oktober 2018. ................................................................ |
Team uit Den Bosch winnaar met beste gebruik gemakend van locale producten
Hierboven links: Burgemeest Jack Mikkers zat nog wel aan aan het diner, maar omdat hij op tijd bij de raadsvergadering moest zijn vertrok hij eerder en kon de prijs voor 'Den Bosch'niet meemaken. -Boven: Het Bossche team dat na het diner snel naar de ijscobar La Toscana liep. Links : De zaal in Agri Food Plaza [gebouw ZLTO] aan de Onderwijsboulevard. |
Meest creatieve gerecht komt uit St Antonis.
Winnaar van het meest creatief bereide gerecht komt uit St.Antonis en heeft als teamleden Noor van den Oever en Amber Verhoeven.Dit team De Smaaktwisters maakte onder leiding van kok Niels van Kessel een Lasagna Locale met Twist.
Het is een klassiek gerecht dat door hen een Brabants aceent kreeg. Er was ook een plaatsnaam in verwerkt.
Team uit St. Antonis vlnr: kok Niels van Kessel en Noor van den Oever en Amber Verhoeven. Rechts Jan van Hout. foto © paul kriele, 10 oktober 2018. ........................................................... |
De organisatie en de medewerkers achter de schermen werden ook gelauwerd
De studenten van de opleiding Horeca van het KW1C die het diner hebben geserveerd Daaronder hun docenten: Herbert Bosch en Suzanne Schaap. ........................................... |
|
............................... | foto's © paul kriele, 10 oktober 2018. |
Ook werden de Annemiek Kraaijvanger, Monique de Wit en Deborrah Reijnders in het zonnetje gezet vanwege hun niet aflatende inzet deze Battle tot een succes te maken.
De teamchefs/ koks die de 44 jeugdige keukenbazen hebben begeleid en geïnspireerd. foto © paul kriele, 10 oktober 2018. ..................................................., |
Terug naar boven