Heusdens team winnaar 'Keukenbazen Battle 2018'

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-10-2018 | Gewijzigd op: 10-10-2018
Woensdagmiddag 10 oktober2018 werd in AgriFood Plaza [gebouwZLTO] aan de Onderwijsboulevard de winnaars bekend gemaakt van de Keukenbazen Battle 2018'.  Dat is de jaarlijkse kookwedstrijd tussen 17 gemeenten in Noord-Oost Brabant  met 44 jeugdige koks en kokkinnen.De uitslag besloot een avond waar de genodigden [ouders en de burgemeesters van de 17 deelnemende  plaatsen in NO-Brabant aanzaten aan een diner van  professionele koks. Deze teamchefs maakten een diner met ingrediënten waarmee de tieners zelf de afgelopen zaterdag 6 oktober 2018 in het KW1 College probeerden kampioen te worden in de Keukenbazen Battle 2018. 

Alle 44 keukenbaaskampioenen.

foto © paul kriele,10 oktober 2018.
..........................................................

De winnaar dit jaar is het team 'De Knoflookjes' uit Heusden met  Merel en Roos Buijs die een Ruigi Ravioli maakte. Volgens de jury is dit, naast een creatief bereid  gerecht waar gebruik werd gemaakt van  regionale producten, ook nog het gerecht dat voldoet aan de lekkerste smaak. Hun teamchef was Hans de Kruijff van Henri uit Drunen. 
De burgemeester van Heusden, Roel Augusteijn werd tegelijk met dit uitverkoren jeugdteam tot de Smaakburgemeester van Brabant 2018' benoemd. 





Heusdense winnaars
Het Heusdens team 'de Knoflookjes'  met Merel en RoosBuijs en de teamchef/ kok Hans de Kruijf en rechts burgemeesterf Roel Augusteijn van Heusden.


foto © paul kriele, 10 oktober 2018.
...........................................................
 

 
Het Bossche team 'De Smaakkoningen'  met Tijn Molenaar, Jasper Stommels en Malte Rennen werd met hun feestelijk herfstpasteitje winnaar in de categorie het meest gebruik makend van regionale producten.  
Hun teamchef was Jessica van Esdonk van restaurant ffSwanjee.

Team De Smaakkoningen met
Tijn Molenaar, Jasper Stommels
en Malte Rennen rechts teamchef
Jessica vanEsdonk van ffSwanjee.


foto © paul kriele, 10 oktober 2018.
................................................................
 

Team uit Den Bosch winnaar met beste gebruik gemakend van locale producten

Hierboven  links: Burgemeest Jack Mikkers zat
nog wel aan aan het diner, maar omdat hij op tijd
bij de raadsvergadering moest zijn vertrok hij eerder
en kon de prijs voor 'Den Bosch'niet meemaken.

-Boven: Het Bossche team dat na het
diner snel naar de ijscobar La Toscana  liep. 

Links : De zaal in Agri Food Plaza
 [gebouw ZLTO] aan de Onderwijsboulevard.



 

Meest creatieve gerecht komt uit St Antonis.
 
Winnaar van het meest creatief bereide gerecht komt uit St.Antonis en heeft als teamleden Noor van den Oever en Amber Verhoeven.Dit team De Smaaktwisters maakte onder leiding van kok Niels van Kessel een Lasagna Locale met Twist.
Het is een klassiek gerecht dat door hen een Brabants aceent kreeg. Er was ook een plaatsnaam in verwerkt.

Team uit St. Antonis vlnr:
kok Niels van Kessel en  Noor
van den Oever en Amber Verhoeven. Rechts Jan van Hout
.

foto © paul kriele, 10 oktober 2018.
...........................................................

De organisatie en de medewerkers achter de schermen werden ook gelauwerd 

De studenten van de opleiding Horeca van
het KW1C  die het diner hebben geserveerd
Daaronder hun docenten: Herbert Bosch en Suzanne Schaap.

...........................................
 
............................... foto's © paul kriele,
10 oktober 2018. 

Ook werden de Annemiek Kraaijvanger, Monique de Wit en Deborrah Reijnders in het zonnetje gezet vanwege hun niet aflatende inzet deze Battle tot een succes te maken. 






De teamchefs/ koks
die de 44 jeugdige
keukenbazen hebben
begeleid en geïnspireerd.


foto © paul kriele,
10 oktober 2018.
...................................................,


Terug naar boven