Keukenbazen:Team Den Bosch winnaar Brabantse kookwedstrijd

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2019 | Gewijzigd op: 10-10-2019
Het  BosscheTeam Keukenmasters is de grote winnaar van de Keukenbazen Battle. Joshua Falkenburg [12 jaar]  en Fadi van Esdonk [11 jaar] sleepten na een feestelijk diner bij de HAS de titel 'Keukenbazen 2019' in de wacht, daarbij gecoacht door chef-kok Tim Bouwmans van Roels.
Zij maakten hartige biologische pompoenkoekjes met een Chili yoghurtdip en venkelsalade met gehakte ras el Hanout hazelnoot.
Door dat winnend Bossche team is Jack Mikkers een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland 2019.
 
Winnaars van de
Keukenbazen Battle Joshua Falkenburg en Fadi van Esdonk met hun coach /kok
Tim Bouwmans van Roels
.

foto © twycer, 9 oktober 2019.
................................................... 

De winnaars werden woensdagavond bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner bij HAS Hogeschool/Agri&Food Plaza.
Afgelopen zaterdag kookten de teams uit de vijftien deelnemende gemeenten in Noordoost Brabant hun gerecht live voor de jury, bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Deze vijftien teams waren de besten in hun eigen gemeente.
De topjury - bestaande uit culinair communicatiespecialist Anouschka Peterink, trendwatcher & hoofdredacteur van FoodInspiration Maaike de Reuver, de Arnhemse topchef Jin Hu en Keukenbazen-vloggers Charlotte en Isabelle - proefde alle gerechten en beoordeelde ze op onder meer smaak, presentatie, creativiteit en het gebruik van producten van lokale telers.

Bosch' team winnaars
Overdonderend goed De ‘Hartige Biologische Pompoenkoekjes met een Chili Yoghurtdip & Venkelsalade met Gehakte Ras el Hanout Hazelnoot’ van Joshua en Fadi overdonderde de jury met een uitgekiende combinatie van smaken. Joshua heeft als toekomst chef kok te worden en als dat niet doorgaat Olympisch atleet.

De jury: “Het totaal van smaken is erg goed bij elkaar gekozen. Alle smaken in het gerecht zijn op zich al heel lekker, maar bij elkaar zijn ze echt perfect. Ook de presentatie van het gerecht is heel mooi. Het ziet er geweldig, maar tegelijkertijd eenvoudig uit: de opmaak laat alle eer aan het gerecht zelf. Een overtuigende winnaar, waaraan je ook nog eens heel mooi ziet dat je een prachtig gerecht kunt maken zonder vlees of vis, vegetarisch dus. Heel goed gedaan!”
De hoofdprijs?! Nooit verwacht! Fadi en Joshua dachten wel een goede kans te maken op de prijs voor de Beste Smaak, maar de hóófdprijs, nee dat niet. “Toen de jury zei dat de prijs voor de Beste Smaak naar twee meisjes ging, dachten we oooh nee, nu is het klaar. Maar toen kwam de hoofdprijs en werd ineens onze naam geroepen! We vinden het super leuk.”
Chef en coach Tim Bouwmans dacht wel dat hij een potentiële winnaar in huis had. Hij koos dit gerecht als winnaar in de gemeente Den Bosch “vanwege de unieke smaak. En omdat het best een risicovol gerecht is. Een beetje risico moet je durven nemen als kok.  Bovendien houd ik heel erg van het werken met kruiden, en die zitten hier volop in.” Joshua en Fadi mogen binnenkort boodschappen doen met Jin Hu, samen met hem koken en dan heerlijk eten met hun ouders in Jins restaurant The Green Rose.

Meest creatieve en meest smaakmakend team
Het meest creatieve team zijn de Moongirls uit Meierijstad. Floortje, Mare en Filiz verdienen de prijs voor hun Lekkernijen uit het Heelal. Het team werd gecoacht door chef Alex van Rossum. 
 The KitchenQueens uit Sint Michielsgestel wint de prijs voor het gerecht met de Beste Smaak. Juna, Cato en Loes maakten Eekhoorntjesbroodsoep met Stokbrood en Zelfgemaakte Kruidenboter uit het Kookboek dat is geschreven door Oma Elly, de oma van een van deze Keukenbazen. Zij werden gecoacht door chef Ellen Steenbergen. De jury over dit gerecht: “Dit is zó goed gemaakt, echt vakmanschap! Oma heeft haar talent absoluut doorgegeven en als team hebben ze het geweldig gedaan.”

Zie ook bericht van 5 oktober 2019:  Finale Kookwedstrijd Keukenbazen in KW1C 

Terug naar boven