Op Kop van 't Zand nieuw Rauwkostfestival voor jongeren

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-01-2018 | Gewijzigd op: 23-01-2018

Zaterdagmiddag 27 januari 2018 presenteert festival RAUWKOST op en rond de voormalige Koudijsfabriek aan de Tramkade
de meest aanstormende lokale, landelijke en zelfs internationale acts, elk met een eigen geluid. Het gratis muziekfestival is een 'vergaarbak' van lokale concepten en initiatieven uit de stad met een verrassende combinatie van artisticiteit en verbroedering.
 

Jordy van de Likt 


foto © dennis wisse
Voormalige Koudijs fabriek aan de Tramkade.

foto © jane duursma

Jonge ondernemers, artiesten en makers laten het rauwe randje van de stad zien en horen. In vier oude fabrieken maakt de jeugd  kennis met muziek en kunst van alle soorten en maten: verrassende bandjes, toffe expo's en feestjes tot in de late uurtjes.
Van Willem Twee en Verkadefabriek tot het Werkwarenhuis, World Skate Center en stichting Jong Actief; overal is straks iets te beleven in de ‘culturele hotspot’ op de Kop van 't Zand.

Denk aan een expositie van de populaire spotprenten van Yung Petsi, een extra dikke editie van drum ’n bass feest Complex in Willem Twee poppodium, met een uniek optreden van de bass bandformatie Dr. Meaker, uit Bristol.

Ook lokaal zitten er pareltjes tussen zoals de eigenzinnige band Spelfout en uit Rotterdam treedt De Likt aan.In het project Slumberland bespeelt Jochem Baelus  zijn zelf gebouwde instrument, gemaakt van o.a. haardrogers, vervormde breinaalden en blaasbalgen.
Dan zijn er nog: Altin Gün of Nordmann , rondreizend podium voor de kunsten Lamarziendan [Verkadefabriek]. 
Een ode aan de onlangs overleden Paul Smits in de Skate hal  met enkele top-acts uit de alternatieve popmuziek, zoals Jo Goes Hunting.

Nachtprogramma Vanaf middernacht presenteren jonge Bossche ondernemers een super heet nachtprogramma. Samen laten ze zien dat Den Bosch al lang niet meer de stad van je moeder is. Een nachtticket is overal geldig en kost slechts €7,50! Wees er wel snel bij, want de verschillende feestlocaties hebben maar ruimte voor 2000 mensen

 Terug naar boven