Omwonenden Poeldonk wensen MinitopiŽrs op Inloopavond veel succes

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-02-2018 | Gewijzigd op: 09-02-2018
Op de nieuwe experimentele woonwijk Poeldonk werd woensdagavond 7 februari 2018 een info-avond rond Minitopiahuizen gehouden. Daar waren aanwezig: de eigenaar van de grond op Poeldonk de gemeente, woningcorporatie Zayaz die de bouw coördineert/ begeleidt, de Minitopia organisatie Rezone en een twintigtal huidige en geïnteresseerde bewoners resp. van /in Minitopia en uitetaard de direct betrokken buurtbewoners van o.a. de Meerendonk.
In het lokaal van de BBS stonden informatieborden met daarop onder meer luchtfotos van het gebied en plannen voor het terrein.

Basisschool op de Meerendonk met de belangstelling voor de info-avond rond de komst van Minitiopia op Poeldonk.
foto's © wouter corvers, 7 februari 2018.


Veel omwonende kwamen langs uit nieuwsgierigheid, angst voor overlast en wilden vooral graag meedenken in de plannen. Zo vonden sommige bewoners de oude milieustraat erg lijken op Tsjernobyl en vonden ze het geweldig zodra er iets mooi mee zou gebeuren. Andere bewoners waren benieuwd hoe we omspringen met de vervuilde grond. Het antwoord is: de asfalt plaat laten we liggen en er bovenop komt een fundering. De vervuiling zit namelijk onder de bestrating.
Veel mensen uit de wijk en van het wijkcentrum waren benieuwd hoe we verbinding zouden zoeken met de wijk en of het terrein openbaar wordt.
Op deze vragen hebben we veelal nog geen antwoord kunnen geven, omdat we nog in een onderzoekende fase bevinden.
De uiteindelijke beslissingen zal gemaakt worden in samenwerking met omwonende . Als uitgangspunten houden we het leefklimaat, de sociale controle en de verbetering van de visuele uitstraling van het terrein aan.

De algemene indruk was positief en de Minitopia's kregen na afloop vaak te horen: OK,  succes met jullie plannen en de verhuizing. Het was al met al een vruchtbare avond, de basis voor een goede samenwerking.Bericht van 26 januari 2018 Poeldonk/Minitopia geschikt voor Minitopiahuizen

Op de Meerendonk, dat vroeger met een afvalstoffendienst [milieustation en vuilnisstort] en de munitiefabriek De Kruithoorn een bedrijfsterrein was, heet voortaan Poeldonk.-Links: De eerst
e proeflocatie 
van Rezone met een
Minitopia aan de Eekbrouwersweg.

-Links onder:
De eerste bewoners van Minitopia
nog aan de Eekbrouwersweg. foto © oktober 2016...............................................................
 
 

Poeldonk, op de weg naar Den Dungen, is het  uiterste Zuid-Oost puntje van de stad. Dat is voorbestemd een woonwijk te worden. Het meer westelijk gelegen deel op Meerendonk is al een woonwijk*.

Minitopia*, meer naar oostelijke richting, wordt  deel II.Daar worden tijdelijk merendeels houten woonhuizen [zeg huisjes] neergezet, vandaar Minitopia.

Op 8 februari 2018 houdt de gemeente, samen met de Stichting Minitopia en woningcoporatie Zayaz vanaf 19.00 uur een informatieavond, waar belangstellenden ook ideeën kunnen deponeren.
Minitopia komt van de eerste proeflocatie langs De Eekbrouwersweg, voorheen de GGD-locatie.
Zie ook www.minitopia.eu 


*Op 20 mei 2010 werd op de Meerendonk, verlengde Pieter Langendijksingel,  de eerste paal geslagen voor de bouw van een serie woonhuizen door projectontwikkelaar AT Home samen met Brabant Wonen.

Terug naar boven