Reactie De Hertog op bezwaren sortiebrug

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-11-2009 | Gewijzigd op: 13-11-2009
De situatie bij de noordkant van de Citadel waar door een veranderende situatie een doorvaarbreedte voor de kano's van 25 meter noodzakelijk wordt, tenminste dat beweert De Hertog.

 foto's © paul kriele, 18 april 2006 [r.] en 12 novmeber 2009 [l.].

Roeivereniging de Hertog komt met een reactie op de brief van twee raadsfracties,dat zij bezwaar zou hebben tegen de aanleg van de sortiebrug vanaf de Noorderpoort van de Citadel.
Voorzitter Tineke Nieuwenhuis van De Hertog stelt nu inderhaast dat het bestuur van De Hertog niet echt blij is met zo'n brug, maar '..we zijn nooit tegen mits...'.
Die mitsen zijn er door bepaalde omstandigheden bijgekomen. Vandaar dat er voorwaarden worden gesteld. 
Een daarvan is de 25 meter doorvaarbreedte. Die voorwaarde is door de roeibond nu eenmaal zo bepaald, aldus de brief van De Hertog aan B&W dd. 10 november 2009.
'Je moet begrijpen,' aldus de voorzitter, 'dat eerst de brug aan de andere kant van het vlot kwam te liggen en in die situatie gaf dat geen belemmeringen voor onze boten. Maar nu de brug is verplaatst kunnen we - mede door die palen die in het water komen - en bij een doorvaarbreedte van minder dan 25 meter niet meer met de boten manoeuvreren.'