Op Korte Putstraat 9 bistro Borage geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-03-2018 | Gewijzigd op: 22-03-2018
Sedert december 2017 onofficieel, maar na carnaval op 27 februari 2018 officieel, is op Korte Putstraat 9 de bistro Borage*  geopend. De zaak staat onder leiding van Ahmed en zijn zus Fouzia die al vanaf 1993 in de Korte Putstraat 20 met Le Méridien zijn begonnen. De man van Fouzia, Miloud, is mede-eigenaar van Bistro Borage. 

De kaart van Bistro Borage is een wereldkaart en bevat tal van gerechten die afgeleid zijn van culinaire specialiteiten uit alle wierelddelen.
Het interieur is dan ook afgestemd op de sferen en karakteristieken uit die wereldstreken. De wanden van het restaurant  zijn- met in gevarieerde kleuren rood- betegeld. De zaak, naar ontwerp van architect Toine van de Berg, is efficiënt ingedeeld met een bar, uitgiftepunt en de keuken achterin het historische pand, waar vroeger de kopersmid Kennis zijn werkplaats had

Op de bovenetage is een aparte zaal voor besloten diners ingericht en net boven de parterre bevindt zich nog de vide waar plaats is voor zo'n twintig gasten.

Korte Putstraat 9 stond lange tijd bekend als De Eetkamer van Michelle.

*Borage is een kruid dat afkomstig is van een [harige] plant met dikke bladeren. Het kruid wordt ook wel komkommerkruid genoemd.

Miloud wiens vrouw Fouzia  en haar
broer Ahmed Bistro Borage op Korte
Putstraat 9 leiden. Zij zijn ook de
eigenaars van Le M
éridien op Korte Putstraat 20.

foto's © paul kriele,  22 maart 2018.


  De eetzaal op de bovenverdieping van
Boragevoor kleine groepen en/of besloten diners. 


foto © paul kriele, 22 maart 2018. 
..............................................................................................Terug naar boven