Bossche Da Vinci-code over Zwanenbroeders

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-05-2018 | Gewijzigd op: 08-05-2018

De Bosschenaar uit het bekende en welgestelde geslacht van de Van Rijckevorsels schreef een triller over de Zwanenbroeders, waarin naast Maria, ook enkele moordpartijen centraal staan.

De eeuwen oude organisatie, Illustre Lieve Vrouwe Broederschap, komt er nauwelijks in voor laat staan namen van proosten of candidandi. Het geeft wel een houvast met Den Bosch. Die combinaties verlopen in een mysterieuze zoektocht door Europa die uitkomt op de Parade en tenslotte in een van de grafkelders van de Sint Jan.

Omslag van de thriller '' Zwanenbroeders

Van René van Rijckevorsel [*1961]
journalist, lid van de hoofdredactie van
Elsevier, kwamen eerder uit Tunis en Zim.

.............................................................................. 


De journalist Van Rijckevorsel, lid van de Broederschap,  wiens [groot-]vader hem voorgingen], ontwijkt zeker niet de Bossche sceen. In zijn verhaal passeren eigen ervaringen vanuit standplaatsen Tunis [waar gebeurde moordzaak] en ZIM, afspelend in Zimbabwe, waar zijn vrouw Rolien diplomaat is geweest.


Maar de inspiratie van Zwanenbroeders ontstond in Barcelona waar het echtpaar Van Rijckvorsel in 2017 op vakantie was.

Hoofdpersoon is Mathijs van Beyens die als eigentijdse privé-rechercheur in het Brabantse criminele circuit de moord op zijn vader Lucas gaat oplossen. Hiermee ontstaat een intrigerend en spannend verhaal waarin feiten en fictie elkaar afwisselen.

Aflaten, Maria devotie en het -voor velen nog  mysterieus- genootschap der Zwanenbroeders bieden de elementen die ingenieus verweven zijn in een zoektocht naar het Mariabeeld dat in haar hart  een kostbare ring draagt.

Van die intriges maakt Van Rijckevorsel een [Bossche] Da Vinci-code.

Uitgegeven  door www.uitgeverijprometheus.nl