Opening Goth in Design Museum Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-10-2021 | Gewijzigd op: 18-10-2021
In aanwezigheid van de wethouders Huib van Olden en Mike van der Geld werd zondag 17 oktober 2021 de expositie Goth-Design Darkness in het Design Museum Den Bosch  geopend. Op zoek naar de bronnen van de subcultuur Goth. 
Daarmee wordt twee eeuwen cultuurgeschiedenis, onheilspellend design en zwartgallige kunst getoond, zoals de curator  meldt.
De gasten bij de opening zaterdagmiddag 16 oktober 2021 van Goth en het welkom door museumdirecteur Timo de Rijk.  foto's © henk van esch,17 oktober 2021.

Goth in het Design museum Den Bosch werd al in vele media belicht,  onder mee ook in het NOS-journaal van vrijdag 15 oktober 2021 om 20.00 uur
,..
-Hierboven: Toelichtende woorden van Dune van Rumpt en museumdirecteur Timo de Rijk.
-Hieronder: Communicatie adviseur Marcel Ploegmakers [m] en tuin-en bloemspecialist Romeo Sommers [in licht beige colbert].Sommers is 'reative business consultant en inspirator' op gebied van bloemen en tuinen, 
foto's © henk van esch, 16 oktober 2021.
Foto onderaan: Toelichting op de expositie Goth door musuemdirecteurTimo de Rijk enThomas van den Heuvel. Eric Smulders [2e v. l.] is Cultuur historicus.
Foto daarboven: vlnr: Wethouder Huib van Olden, Olaf Thelissen gemeenteraadslid en wethouder Mike van der Geld. De jongeman in blauw colbert is het Hoofd Cultuur Jeroen van der Zweth.
 
 
Twee gothic kunstwerken.  Boven wethouder Mike van der Geld  met rechts de Sint Jan in keramiek van Tony Craig [in stadhuis] en een Gothic kast  met wethouder Huib van Olden.
foto's © henk van esch, 16 oktober 2021.


Terug naar boven