Tweede maal Kindcongres in Babel/Muzerije

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-05-2019 | Gewijzigd op: 14-05-2019


Vrijdag 17 mei 2019 al om 09.30 uur vindt in Babel/Muzerije  het tweede Bossche kindcongres plaats. Dat hebben de leden van het op 10 mei 2019 gehouden Kinderparlement besloten. Het thema is dan 'Kunst & Cultuur'. 
Voor dat jeugdevenement. zijn alle leerlingenraden van de uiteenlopende kindcentra  in de stad uitgenodigd.

De Kindercommissie heeft olv enkele deskundigen een keur aan bekwame en creatieve workshopleiders uitgenodigd: het zijn breskdance, fotografie, zang en theater.Maar ook een kubistisch zelfportyret van Het Noordbrabants Museum. Na afloop van de workshops vindt er om 13.00 uur een spectaculaire wetenschappelijke show plaats. Hun ervaringen nemen ze terug naar school om leren nog leuker te maken.

Doel van de dag is de bevordering van de samenwerking tussen kinderen van de diverse scholen als bijdrage aan  hun eigen toekomst en aan de ontwikkeling van de stad.
Burgemeester Jack Mikkers zal rond 14.00 uur  het Kindcongres afsluiten.

Deelnemende scholen:
 KC Sterrenbosch, KC Het Rondeel, BS Wittering.nl, KC De Kwartiermaker, KC Boschveld, BS De Groote Wielen, BS De Hobbit, KC De Hoven, BS Jeroen Bosch, KC De Vlieger, BS De Kruisboelijn, KC De Wijboom, BS Overlaet, KC Westerbreedte, KC De Ontdekking, KC Meander, KC De Caleidoscoop, KC De Haren, BS Nour, KC 't Schrijverke, BS De Masten en MS Aquamarijn