Jan van Mil, oudste lid van BVV koninklijk onderscheiden

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-11-2022 | Gewijzigd op: 25-11-2022
Lintje voor  88-jarige Jan van Mil.Oudste BVV-lid 
Jan van Mil koninklijk onderscheiden.

foto © paul kriele,
7 december 2018.
 

Jan van Mil is een van de oudst levende leden van de Bossche voetbalclub en bekend als het geheugen van BVV. Deze voetballiefhebber ontving vrijdagmiddag 25 november 2022 een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Jack Mikkers speldde de versierselen behorend bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau bij Jan van Mil op. Een ceremonie een jaar nadat Van Mil 75 jaar lid was van BVV.  Uniek, vandaar dit eerbetoon aan 'deze vaste anker' van de club.
Jan was bestuurslid en hield zich bezig met het gastheerschap, de realisatie van de programmaboekjes en het kantinebeheer. Nog waardevoller is zijn historisch besef. Jan houdt al jaren de geschiedenis van de club bij. Die hobby leidde tot een permanente overzichtstentoonstelling in het clubhuis. Jan werd al eerder onderscheiden. In 1996 ontving hij van de KNVB de zilveren speld en in 2006 de gouden speld voor zijn verdienste voor de voetbalsport in het algemeen en BVV in het bijzonder. Daardoor eert ook de gemeente namens de Bossche samenleving deze voetbalsupporter in hart en nieren.

Bericht van 7 augustus 2021 Reünie bij 115-jarig bestaan van BVV
Op 6 oktober 2021 houdt de Bossche voetbalclub BVV een reünie bij gelegenheid van aar 115 jarige bestaan. Dan is er ook een bondige expositie in het clubhuis naast stadion De Vliert.  Een van de oudste leden is de 87-jarige Jan van Mil die van alles weet en georganiseerd heeft in de club.
 
-Hierboven:Jan van Mill met de oud trainer John Huisman.
-Hieronder Jan van Mill in 2018 bij de zojuist geopend expositie. over 112 jaar BVV. Links 'De Nees Kerssens.  
foto's © paul kriele, 7 december 2018. 
.........................

Jan, inmiddels 75 jaar lid, kwam zoals hij graag nog vertelt als liefhebber van voetballen en ook als een serieuze speler. Dan meldt je je als vanzelfsprekend aan bij de voetbalclub van ’s-Hertogenbosch. Een van de wedstrijden die hem nog altijd is bij gebleven was BVV-Ajax in 1947 op Heidelust. BVV won die met 5-2. Maar voor de rust was het nog 2-0 voor Ajax. Die achterstand wisten de Bosschenaren om te zetten in een winst van 5-2. En dat nog binnen een kleine tien minuten, aldus Jan.
Jan kwam als speler zelf niet hoger dan het derde, maar bezocht altijd wel de wedstrijden van BBV. ‘Als reserve ben ik ook nog wel eens mee geweest,’ vertelt Jan over de tijd dat BVV nog betaald voetbal speelde.
In 1960 hangt jan zijn voetbalschoenen aan de wilgen en wordt vrijwilliger, als wedstrijdsecretaris en later als jeugdleider, kantinebeheerder, grensrechter en bestuurslid. Jan maakte hoogte-en dieptepunten mee.
Terugkerend hoogtepunt waren de promoties. Maar BVV weet ook wat degraderen is. De laatste was in2018 toen de club degradeerde naar de derde klasse amateurs. Maar Jan bleef trouw lid en een all round vrijwilliger. In dat jaar werd een permanente expositie over 112 jaar BVV geopend waar aan Jan veel inbreng heeft gehad. Het was zijn laatste grote klus. Vaak vertegenwoordigd Jan nog het bestuur bij de gastvereniging als zij verhinderd zijn.
De reünie van 6 oktober is een eerbetoon aan dit prominent clublid, dat op 1 augustus 2021 75 jaar lid was.

Terug naar boven