Op Kwèkfestijn eerbetoon aan wijlen Jan Tervoort

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-11-2018 | Gewijzigd op: 18-11-2018
 Tijdens een kort intermezzo op het Kwèkfestijn dat vandaag 17 november 2018 in TheateradParade werd gehouden, hield de minister-president van de Oeteldonksche Club Sander van de Gevel een eerbeton aan Jan Tervoort. De op  29 maart 2018 overleden oud- provincievoorlichter Tervoort was bij vele gelegenheden in de stad de vaste pianist.
Van de Gevel las een fragment voor uit zijn speech* die hij op de afscheidsdiensrt van  Jan Tervoort op 5 april 2018  in de Grote Kerk heeft gehouden. Edwin Bekker zong een potpourri van herkenbare Bossche en Oetdonkse nummers die verwezen naar de  verdienstelijke, veelzijde en aimabele Bosschenaar. 

Jan Tervoort  * 13 mei 1932    †  29 maart 2018

Jan Tervoort trad bij vele gelegenheden
[gemeente, provincie en Oeteldonk] op als vaste pianist.

 
foto © paul kriele,  8 december 2009.
...........................................................................................................

De minister president van Oeteldonk Sander van de Gevel gaf een chronologisch verloop van Jans activiteiten in de geledingen van Oeteldonk: Deelname aan het Kwèkfestijn, lid van de Ministerraad, hoofd van het Ministerie van evenementen, de [veurklets bij de]Kletsavonden. En toen de hofpianist werd  ontslagen werd hij zijn opvolger. 'Want via de muziek kom je Oeteldonk binnen,’ zei Van de Gevel veelzeggend.

Met zijn eerste lied [1972] ‘Komde gij in munne errum’met Joep Peeters behaalden zij de eerste prijs. Maar in het tweede jaar werd hij tweede. In 1982 deed ie weer mee maar met een wals.  ‘Een wals..?,' zei de jury, dat is geen carnavalsmelodie. Maar de jury zat er zoals gewoonlijk finaal naast en dat is nog zo.. . Een paar jaar later behaalde een nummer de eerste plaats: een wals dus....   Ook met tekstschrijver Antoine Uitdehaag die hij via ARNO leerde kennen heeft Jan liedjes gemaakt? En een toneelvereniging opgericht  en de cabaretgroep ‘Hoeraak’ waarmee ze in 1975 het prestigieuze landelijk festival Kamaretten wonnen.  Toen Antoine naar Rotterdam verhuisde ging Jan met zoon Hans liedjes maken voor de Foe Jongbende.Terug naar boven