Winnaars Oeteldonks Kwèkfestijn Foe Jong Bende

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-11-2018 | Gewijzigd op: 18-11-2018
De Foe Jong Bende is met 'Blèf bij mijn' winnaar geworden van het Oeteldonks Kwèkfestijn dat zaterdag 17 november 2018 in de Pleinzaal van TheateradParade plaatsvond. Om ruim voor 00.00 uur kon Peer van den Muggenheuvel, geassisteerd door Kees Minkels, de uitslag bekend maken. Luud Gieles, die de hele dag de presentatie had verzorgd, kreeg tussendoor van het publiek een staande ovatie.
Voor de zangers Hans Tervoort en Rob van Erp was het in al die 60 edities van het festijn de eerste keer dat ze met dit kolderlied een prijs in ontvangst mochten nemen. Ze toonden trots de Joep Peeterstrofee. Tervoort kreeg ook nog de Oeuvre Award toegekend.

Fragment uit Kwèkfestijn met winnende nummer 'Blèf bij mijn'

Componist en tekstschrijver Hans
Tervoort voor het eerst op het Kwèkfestijn prijs...
..

foto © paul kriele,  7 februari 2013.  
...........................................................................................................................

Op de tweede plaats eindigde Lustrum met Jurgen en Leo en derde werd Jong Talent. 
Winnaar van de Presentatieprijs was Huub 'Jango' van Macklenberg met een lied dat tussen een schlager en een rapp hangt. Maar het  groot orkest met  aanhang, waarvan elk duo in een gezamenlijk pak was gestoken, kreeg veel bijval van het publiek.
Op de tweede plaats kwam de Foe Jong Bende en derde werd Rooierder dan rôôt.