Morgen prins AmadeiroXXVI bekend/Knillis staat verhuld op zijn plek

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-03-2019 | Gewijzigd op: 02-03-2019
Het Brabants Dagblad maakt morgen 2 maart 2019, de opvolger van Prins Amadeiro XXV bekend. Het is dan het tweede lek dat de krant binnen een jaar meemaakt. Ook weer bij monde van redacteur Jos van de Ven. Het eerste lek op 12 juli 2017 was de bekendmaking uit de vertrouwenscommissie van  burgemeester Jack Mikkers als opvolger van Ton Rombouts.

Bron: [zaterdagmorgen 2 maart 2019:  Zelfs Jos van de Ven, die er al maandrn mee bezig is heeft niet de deksel van dit geheim kunnen lichten...Iedereen houdt zijn Oeteldonkse- klep dicht. 
 
Boer Knillis krijgt het volk pas te zien
zondagmiddag 3 maart 2018 over drieën.


foto © paul kriele, 2 maart 2019.
.........................................................................................

In Oeteldonk zijn slechts weinigen die de naam weten,  maar allen voor zover ons beeld reikt, houden er het zwijgen toe. Binnen de Kikvorschen en bij een enkele Oeteldonkse commissie gaat de naam rond. Uiteraard weten de minister-president Sander van de Gevel en het hoofd communicatie Rinkske van Kasteren ook zijn naam. En een geheime fotograaf van buiten af, heeft deze week een foto mogen maken en ook werd -in besloten sfeer- bij een Bossche printzaak de eerste flyer, die zondag verspreid wordt, gedrukt.  
Zondagmorgen 3 maart 2019 om 11.11 uur weet het volk zijn naam en ziet zijn foto bij de persorganen als Prins Amadeiro XXVI aan de intocht naar de Markt, waar zijn zomerpaleis staat, begint.