Koen Becking CvB Tilburg University: Prins Amadeiro XXVI

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-03-2019 | Gewijzigd op: 16-03-2019
 
Amadeiro XXVI

foto © oeteldonksche club 1882

Koen Becking is de nieuwe prins Amadeiro XXVI van Oeteldonk. Becking is voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University** vanaf 2012. Koen kwam bij de universiteit na vijf jaar als directievoorzitter van de KRO. Voor de KRO was hij directeur van ROI (nu: PBLQ). Koen studeerde Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en is gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op arbeidsverhoudingen. Hij is ereprofessor aan de Universiteit Stellenbosch in Zuid-Afrika en MPA-fellow van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Koen woont in Den Haag, is getrouwd en heeft twee dochters en een zoon.
 
Portet door Marion Quaadvliet van
Amadeiro XXVI,
die ook exposeert
in het Oeteldonks Geminte Muzejum.

© marion quaadvliet maart 2019.


 

*Zie voor artikel dd.11 juni 2016 over Bestuursleden van de Universiteiten van Eindhoven en Tilburg  [o.a.Koen Becking] bij start aanwezig van JADS 

Op deze cartoon van de  toenmalige
bestuursleden van de GRIDS, zoals JADS
nog als werktitel had, vooraan, uiterst links
Koen Becking en uiterst rechtsTon Rombouts.
Op de achterste rij links Eric Logister,
toenmalig wethouder van Onderwijs en
middenin gedeputeerdre  Bert Pauli
en rehtsFrank Baaijens rector maginficus UvE.
Naast Rombouts Jan Mengelers voorzitter
College van Bestuur Universiteit Eindhoven. 

.......................................................................................


 

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Amadeiro XXVI, Ricostto di Carnavallo, Ridder van het reksaM, heer en meester van Oeteldonk en deszelfs omliggende watervrije moerassen en zandwoestijnen enz. enz. enz. is samen met Zijn Adjudant Hertog Le Blanc du Nicolaï aangekomen in Oeteldonk. Om precies 11.11 uur kwamen zij aan op Oeteldonk Centraol en zetten zij voor het eerst voet op Oeteldonkse bodem.
Het is de eerste keer dat Amadeiro XXVI en Zijn Adjudant zich aan het Oeteldonkse volk vertonen. Hij heeft de taken en de rol van Zijn vader Amadeiro XXV overgenomen, die vorig jaar na carnaval stopte. “Het is een fantastisch gevoel om hier in het Pronkjuweel te zijn. Mijn vader heeft me goed voorbereid en veel over Oeteldonk verteld. Dat Wij dit nu zo mogen meemaken, is een voorrecht. We kijken uit naar de kennismaking met alle Oeteldonkers de komende dagen.” 

Adjudant Hertog Le Blanc du Nicolaï
De rol van Mijnheer de Adjudant wordt vertolkt door Jurriaan de Widt. Jurriaan was Bosschenaar tot z’n 13e  en al vroeg betrokken bij het Oeteldonkse Carnaval. Hij nam deel aan de Jeugdraad van XI in 1985. Door het werk van zijn vader bij Philips verhuisde het gezin naar boven de rivieren.  Jurriaan is getrouwd en heeft drie dochters. De familie de Widt woont in Nederland in Den Haag, naast het Winterpaleis. Eind 2017 is het gezin de Widt verhuisd naar Seattle, USA. Ook in zijn werkzame leven houdt Jurriaan een nauwe band met Nederland, hij is werkzaam als Dry dock manager bij de Holland America Line in Seattle waar hij het onderhoud van de twintig cruiseschepen over de wereld coördineert.
 

Terug naar boven