In Carnavalsmis: Oeteldonks kazuifel voor Vincent Blom

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-03-2019 | Gewijzigd op: 05-03-2019
Plebaan Vincent Blom toonde  tijdens de carnavalsmis op zondagmorgen 3 maart 2019, een nieuwe Oeteldonks kazuifel met de afbeelding Ons Lief Vrouwke er op.
 

Caravalsmis in Sint Jan
Links de brigade ambulancepersoneel
die door plebaan Vincent Blom werd
toegesproken en toegezongen
met een variant op Leef! van André Hazes jr..


foto's © henk van esch, 3 maart 2081.l 

In de vroege ochtend van carnavalszondag verzamelden zich ruim vijftienhonderd in roodwitgeel uitgedoste Oeteldonkers in de Sint Jan om samen de jaarlijkse carnavalsmis te vieren. Kersverse plebaan Vincent Blom trok meteen bij binnenkomst de aandacht door zijn kazuifel, met daarop naast de Oeteldonkse kleuren en ook door het speciaal voor carnaval ontworpen embleem van ons Zoet Lief Vrouwke.
In zijn inleiding zette hij de ontwerpster van het embleem Astrid Teklenburg in het zonnetje en moedigde de aanwezige carnavalsvierders aan het embleem, voor zover zij dat nog niet hadden gedaan, alsnog aan te schaffen. Ter ere van Maria en omdat van ieder verkocht embleem twee euro gaat naar de Broederschap van Onze Lieve Vrouw, die zich inzet voor het onderhoud van de Mariakapel en het behoud van het beeld van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch.

De originaliteit en de humor van plebaan Gerrit van de Camp  is weer terug in de jaarlijkse Oeteldonkse carnavalsmis op zondagmorgen in de Sint Jan.
Naar goede gewoonte werd tijdens de mis een groep mensen die iets doen voor de samenleving naar voren gehaald, dit jaren het Bossche ambulancepersoneel. Met het lied 'Oeteldonk Leeft', als variant van Leef! van André Hazes jr., zongen plebaan, schola en carnavalsvierders de gele hesjes toe.
Daarmee  werd de traditie door wijlen plebaan Gerrit van de  Camp indertijd ingevoerd,  door een bepaald groep uit de Bossche samenleving in de carnavalsmis te huldigen, hersteld. 
 
.......
..........
-Bovenaan Plebaan Vincent Blom, teruggekeerd
in de Sint Jan met het nieuwe carnavalskazuifel.
Naast hem diaken Vladimir Palte.
-Onderste foto: Vincent Blom begroet Peer van den Muggenheuvel.
Links naast hem loco-burgemeester Jan Hoskam
en rechts, amper zichtbaar, wethouder Ufuk Kâhya.


foto's © wim koopman, 3 maart2018.
embleem cadeau

Terug naar boven