Data Week: Open huis bij JADS

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-11-2018 | Gewijzigd op: 03-11-2018
 In de Data week [ 29 oktober t/m 3 november 2018 ] was er in de stad en met name in het JADS aan de Sint Janssingel  voor het publiek op zaterdag 3 november 2018 een kennismaking met allerlei vormen,  ideeën en toepassingen [ook via workshops] van data. Via  studie en technische vaardigheden en ontwikkelingen is deze voor-universiteit in Data[science] gespecialiseerd.In een lezing van Patric Kramer kwamen Biohacking [verbeteren van je lichaam] en cyborgs [afkorting van cybernetic organisme]  regelmatig in beeld.

Open dag bij het JADS aan de St.Janssingel.

Rechts op de foto directeur
Arjan van den Born van JADS Den Bosch.foto © paul kriele, 3 november 2018.
..........................................................................................

Interessant voor de jeugd waren uiteraard de speelmogelijkheden in de JADS -room  [voorheen de kapel] en het atrium. Voor de meer gevptderden was de lezing van Patrick Kramer boeiend door de momenten van herkenning wanneer  Kramer verwees naar naar Holywoodfilms over biocyps en implantaten. Maar uiteraard boeiend wanneer Kramer nieuwe wetenschappelijke mogelijkheden van biohacking en cyborgs [cybernetic organisme] in beeld brengt.

Maar steeds gaf  Kramer, een Engels sprekende Duitser uit Hamburg, aan dat er bij biohacking een toename is van toepassingen die nog verkeren in de fase van 'kitchen table'.
Zo is Biohacking het upgraden van je lichaam mbv cyborgs [technologische implantaten]. Deze dien je niet te verwarren met implantaten zoals wij die vandaag de dag kennen voor het hart of voor je gebit [zie foto hieronder].

Een aansprekend voorbeeld van een cyborg was de jongeman  die dat in zijn hersens heeft laten aanbrengen [een cybernetic organmisme] dat aan hem als kleurblinde, vanuit die cyborg, met wisselende geluidsignalen de kleuren aan geeft.  

Meer over JADS Den Bosch zie de site van  RTLZ JADS

-Boven: Via geluidsingalen herklent deze kleurblinde jongenman kleuren die hij in aanleg ziet, maar niet herkent.


Dit zijn  toepassingen die zich altijd vlak onder de huid bevinden in tegenstlling tot de implantaten die wij tot nu toe kennen..zie fotol hieronder.


-Rechts onder een waarschuwing van een arts.Met deze cyborg kan een mensenleven worden gered. Het geeft medical information bij noodsituaties.
-Boven: Deze man krijgt mbv een cyborg richtingherkenning.

-Hieronder De Circadia geeft de drager infornatie over zijn/haar  gezondheid. Dit wordt in de nabije toekomst een toepassing die de huisdokter overbodig maakt.

-Helemaal links onder: Een grappige en ondeugend voorbeeld van biohacking is de Lovetron 9000. De naam van deze cyborg verraadt al enigszins dat deze vorm van biohacking verwijst naar de prikkels voor de vrouw die daarmee haar seksbeleving positief  kan beïnvloeden. 
............


JADS spellenkamer en JADS room: Jeugd in technologische spelruimten aan de slag 

-Boven: Na een uurtje prutsen kreeg deze Mart
Rongen uit Rosmalen mbv een techneut van
Conrad zijn zelf gemaakte mobiele robot aan het rijden. 

-Hieronder Liam die al
jong met robots en data leert om te gaan....

-Diverse spelmomentein in de JADS-room [voorheen de kapel].


foto's © paul kriele,  3 november 2018.
.......................................................................................................Terug naar boven