Den Bosch Data Week online te volgen

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-10-2020 | Gewijzigd op: 27-10-2021
Van 26 oktober t/m 31 oktober 2020 vindt de 3de editie van de Data Week in Den Bosch plaats. Voortbordurend op het eerdere verworven succes. Bouwend aan het hoogtepunt van het jaar op het gebied van het toepassen van data voor werk, wonen, leven en studeren. Wat staat centraal tijdens de week? Hoe je met data (nog) kansrijker kan worden en hoe de toepassing van data je kan helpen. Dit wordt online gedaan via verschillende workshops, events en sprekers. Daarnaast organiseren onze partners verschillende, eigen events op locatie.
Openingsmoment op de Bossche DATA-week met vlrnr,:Commissaris van de Koning Ina Adema, Corniel Groenen [gemeente], Robert Wit Business Creator en wethouder Huib van Olden. foto © henk van esch, 25 oktober 2021.

Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling: “Juist in deze tijden zien we het belang van onze digitale middelen en data. Voor de economie van morgen en overmorgen is goed gebruik van data en digitalisering nu essentieel om ook later verder te kunnen ontwikkelen en groeien. Voor een innovatieve regio als Brabant en datastad Den Bosch biedt dit kansen om onze economie en maatschappij te versterken. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit om – geheel in stijl – digitaal deel te nemen.”

Liesbeth Leijssen, director Impact JADS: “Bij JADS kun je tijdens de DBDW interessante inzichten opdoen over de doorbraak van data op het gebied van criminaliteit, gezondheid, veiligheid, klimaat en ondernemen.” Volg alle sessies online. Je vindt bij JADS de meest innovatieve augmented reality oplossingen binnen een modern online platform. Interactief sessies bijwonen gaat goed via ons platfor.
Wel aanmelden !Het plenaire programma wordt vanuit de studio life uitgezonden via een livestream.
Hiermee is de Data Week 2020 één van de eerste landelijke evenementen van dit jaar om te laten zien hoe veerkracht er echt uit ziet.

JADS  organiseert een programma voor jong & oud. Voor iedereen wat wils én online te volgen. Een gedeelte van het programma staat al online op de website.
Bezoek de website van Den Bosch Data Week voor de meest recente informatie.https://www.denbosch.nl/nl/denboschdataweek

Bericht van 26 juni 2020 Data week laat drroorbreek zien
Van maandag 26 t/m zaterdag 31 oktober 2020 vindt de 3de editie van de Den Bosch Data Week plaats. Voortbordurend op het successen van eerdere edities. Bouwend aan het hoogtepunt van het jaar op het gebied van het toepassen van data voor werk, wonen, leven en studeren.


Nieuw in de programmering is de  gratis toegankelijke en centraal gelegen Data Live Dome op de Parade [volgens de RIVM-regels].

Wethouder Jan Hoskam: 'Den Bosch Data Week 2020 haakt in op de exeptioneel toegenomen digitaliserting en datagebruik. Het is een  zoekentocht naar betekenisvol gebruik van data, naar objectiviteit en veiligheid.
Veelheid aan activitetien 
-Presentaties van conceptuele en praktische toepassingen 
-de Data Live Dome  waar  een herkenbaar, open en toegankelijk programma zichtbaar wordt gemaakt
-Informatie in DataLive Drome over alle events en programmaonderdelen op diverse locaties in de stad
-gratis toegang tot de Data Studio, waar presentaties plaatsvinden door bijzondere gasten en media
-Data Expo:  tentoonstelling van/door ondernemers en studenten
-Data Talks: inwoners, studenten en ondernemers gaan de dialoog aan
-Data Bites:  creatieve en innovatieve concepten voor eten en drinken.
-Side events: aanbod van enerverende sprekers voor groepen van overheid, onderwijs, bedrijven en Data-nirds
-demonstraties en workshops verspreid over  de stad
-Ook Kunst & Data heeft  een plek in de Data Week.

De verbinding met publiek wordt in samenwerking met culturele instellingen en onderwijs georganiseerd door visualisatie en sonificatie van data en discussies over het verantwoord gebruik van data. 
Meer info:  www.denboschdataweek.nl voor meer informatie.
Heb je interesse om een bijdrage te leveren in de Data Live Dome? Stuur dan een email naar  contactformulier.

Terug naar boven