DATA week: Bossche studenten leveren ideeën in voor een duurzame stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-10-2021 | Gewijzigd op: 26-10-2021
Studenten van de HAS, AVANS, JADS en KW1C actief bezig met hun studie/onderzoek naar oplossingen/ideeën voor een duurzame stad.

Studenten van HAS, AVANS. JADS  en KW1C gaan onderzoeken hoe Data 's kunnen bijdragen aan een duurzame stad. De Duurzame Data Challenge is van 9 t/m 16 november 2021.  Die opdracht is door  City Deal Kennismaken Den Bosch [CDKM] aan hen verstrekt. Toezichthouder [launching customer] daarbij is de gemeente 's-Hertogenbosch. Dat onderzoek/studie  maakt onderdeel uit van de vele duurzame opdrachten die CDKM gaat uitzetten
Op 9 november 2021 worden de studenten tijdens een kick -off door de gemeente geïnformeerd over die opdracht.
Ter ondersteuning worden voor de studenten, die ook een businesscoach krijgen toegewezen, uiteenlopende workshops enn lezingen over data's en ondernemerschap gegeven.
Op een Co-creatiedag pakken de studenten hun eerste ideeën en feedbacks op.. 
Vrijdag 17 november 2021 volgt ter afsluiting een prijsuitreiking. Dan meldt de jury welke keuze zij voor het  beste duurzame concept zij maakte.
De prijs bestaat uit :
-€10.000 startkapitaal [start-upo is niet verpllcht] 
-1 jaar gratis bedrijfsruimte
-begeleiding door een ervaren businesscoach

Aanmelden via Duurzame stad

Bericht van 20 oktober 2021  Data week laat nut en mogelijkheden zien van maatschappelijke opgaven
De DATA -week, die van 25 t/m 30 oktober 2021 wordt gehouden is bedoeld om de betekenis van data voor maatschappelijke opgaven te duiden. Op uiteenlopende locaties zijn voorbeelden van toepassingen van data bij werk, wonen en studeren te zien. Die locaties zijn gratis toegankelijk of via live stream te volgen.
Op de uiteenlopende locaties worden resultaten van samenwerkingen getoond en ook de podia die volgen uit lokale of landelijke successen.
Een verantwoorde toepassing van  betekenisvolle data doet er voor iedereen toe. 
Voor meer info http://www.dataweek.nl
Openingsmoment van de DATA week
vlnr.: Commissaris van de Koning Ina Adema, Cornee Groenen [gemeente], Robert Wit  Business Creator en wethouder Huib van Olden. foto © henk van esch, 25 oktober 2021.


Terug naar boven