Bossche Dataweek van 27 juni t/m 2 juli 2022

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-06-2022 | Gewijzigd op: 23-06-2022


De Bossche Dataweek 2022 vindt plaats van 27 juni t/m 2 juli 2022. In de hoofdlocatie aan de Paardskerkhofweg 15 voltrekt zich ook de officiële opening met toespraken door officials voor genodigden. Er is voor het publiek ook wat weggelegd zoals een interactieve wandelroute langs zeven punten in de binnenstad. Daar bevinden zich - gecodeerd -enkele kunstinstallaties van jongen studenten. Vanuit en onderzoek zijn door enkele recent afgestudeerden uiteenlopende skills en inspiraties sessies voort gekomen. De route koopt langs deze publieke installaties [Zie www.huis73.nl] De locaties zijn Paardskerkhofweg [Jord Dijkstra], Vijver Paleiskwartier van Robert Lombarts, Wilhelminaplein van Lotte Penders, Markt van Simone Eldering, op Kerkplein van Cas van der Steen, Korte Waterstraat [NN?], Hinthamerstraat Huis73 van Matunda Groenendijk.

Dinsdag 28 juni 2022 is er in het JADS  een dag van Digitakle vaardigheden  voor 140 leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen Nour, De Kameleon en KC Duizendpoot. Wethouder Roy Geers opent dit Kindercollegein het JADS om 8.30 uur. 

​​​​​​Zaterdag 2 juli 2022 is de Publieksdag. Dan kan men de stad beleven en ervaren . Op uiteenlopende plekken valt kennis met data te maken.

ook zaterdag 2 juli is de Dag van de Sport  Een evenement dat ism gemeente [S'Port],  You.Fo World en PowerUp73 wordt opgezet. Daar staan onder meer de nieuwe sporten Crossnet, JanJam en Floorbal in de schijnwerpers. Lodactie Hockeyclub Den Bosch Osoterplas 11.00-18.-00 uur 

Naast het reguliere programma zijn er door de deelnemende organisaties en sponsoren exposities opgezet. 
Zie voor volledige programma  www.dataweek.nl