Seksbioscoop Erotic Corner is verbouwd tot drie appartementen

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-03-2020 | Gewijzigd op: 16-03-2020
Voormalige seksbioscoop Erotic Corner op Vughterstraat 111 hoek Berewoutstraat is verbouwd tot drie appartementen.
Archittect was De Looijer uit Ammerzoden. Het gaat om een klein appartement op de begane grond en twee iets grotere appartementen op de etages.  
Vughterstraat  111, een voormalige sexbioscoop
is verbouwd tot
drie appartementen.


foto © paul kriele, 16 september 2019. 
................................................


Update van bericht van 25-4-2019 hieronder. Oude seksbisocoop Erotic Corner gaat verbouwen naar drie appartementen 
De eigenaar van de seksbioscoop Erotic Corner in Vughterstraat hoek Berewoutstraat,  Erwin de Letter, die jaren voor de eigenaar schoonvader  Hans de Haas de bioscoop uitbaatte, heeft de knoop blijkbaar doorgehakt.
Nu ligt de verbouwing dan wel stil en is het pand de afgelopen drie maanden  nagenoeg uitgepeld, maar intussen maakt de vergunningaanvraag duidelijk wat er gaat gebeuren.  Niet dat de anders zo weinig spraakzame man uit Amsterdam iets er over kwijt wil[de]. Drie maanden geleden had ie nog drie opties. Nu staat te lezen dat er drie appartementen in komen. Wellicht dat die oplossing nog het meeste geld oplevert in plaats van een verlopen seksbioscoop voor vaak alleen nog oude en/of biseksuele mannen.  
Vanaf april 2019 gesloten vanwege
een verbouwing naar blijkt naar drie appartementen.


foto © paul kriele, 25 april 2019.
......................................................................................

Bericht van 25 april 2019: Oudste seksbioscoop gaat verbouwen.
De stad had diverse sekshuizen maar ook enkele seksbioscopen, zoals op het Hinthamereinde, net voorbij de Pijnappelpoort, en in de Vughterstraat, de B1 op nummer 89 [nog bestaand] en op de hoek Vughterstraat 111 –Berewoutstraat [nog bestaand]. Deze zaak noemt zich Erotic Corner, maar staat in het telefoonboek als ‘Cinetex dvdverkoop’ geafficheerd. Zo heette die oorspronkelijk - 40 jaar geleden - ook toen de vader van de huidige in Amsterdam wonende eigenaar met de seksbioscoop begon.
 

Vughterstraat 89
Seksbioscoop en erotische winkel B1 op Vughterstraat 89. De zaak werd pas enkele jaren geleden gemoderniseerd.

foto © paul kriele, 25 april 2019.
..................................................................................................
 

B1 en Erotic Corner hebben allebei twee zalen een hetero en een gayfilmzaal.

De B1 werd tien jaar geleden nog verbouwd met een nieuwe winkel voor dvd’s, sekslectuur, seksspeeltjes [oliën, dildo’s vibrators, zweepjes en sekslingerie voor mannen ven vrouwen]. Ook werd de projectie en het meubilair [alleen in de gayzaal] gemoderniseerd. Het nogal gedateerde sanitair werd evenmin als het meubilair in de heterozaal niet aangepakt.
Er kwamen ook nieuwe persoonlijke filmcabines. Een faciliteit die Erotic Corner niet heeft.
B1 seksbioscopen zijn in 1969 door de toenmalige  'Seksboetiek  Kobenhavn' opgericht. Zie de site www.b1seks.nl De vijf zaken zijn onder beheer van de Handelsonderneming Londen b.v. .
 
Vughterstraat 111.

Officieel een zaak van 'Cinetex dvdverkoop',
maar meer algemeen bekend als Erotic Corner'.


foto © paul kriele,  25 april 2019.
...........................................................................................

Oude Erotic Corner in de verbouwing
De verlopen bioscoop Erotic Corner is na 40 jaar, als het niet meer is, aardig toe aan een verbouwing, hoewel die sfeer voor de een juist aantrekkelijk, is zegt de exploitant, zoon van de Amsterdamse oprichter, die rond 1980 met een Bossche zaak begon. Maar namen en feiten worden niet prijs gegeven. ‘We staan nooit zo op de voorgrond,’ vergoelijkt de anders ook zo zwijgzame 40-plusser zich.
Het ziet er binnen dan ook verloederd uit met oude stoelen, slechte techniek op een klein beeldscherm en een winkel met afgeprijsde videobanden. Maar dat laatste blijkt juist bij de oudere mannen aantrekkelijk te zijn. Zij bedienen zich niet van digitale films en digitale porno op tv. En het daten zal er voor hen ook niet bij zijn, blijkt uit de info die de beheerder geeft. ‘Het is al niet meer als vroeger , maar zij zijn wel een deel van mijn markt.’ Dus of die [afgeprijsde] videobanden worden opgeruimd..?
Verbouwingsmogelijkheden Erotic Corner
Maar wat er precies gaat gebeuren moet nog beslist worden, ook al gaat de eigenaar in mei de zaak aanpakken, zo blijkt uit zijn verhaal. Of de winkel met bioscoop verhuist naar boven en dan gaat de begane grond verhuurd worden als winkel. Of de begane grond wordt verbouwd tot  een kleine bioscoop en een kleine sekswinkel en de etage wordt verbouwd tot appartement. Dan komt voor dat appartement de ingang aan de Berewoutstraat te liggen. Intussen zijn de privé filmlockers al gesloopt. Dat is nog het enige wat op een aanstaande verbouwing duidt.

Terug naar boven