Voor-, en tegenstanders van puthuis gepeild in enquêtes

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-02-2015 | Gewijzigd op: 27-02-2015
Vóór -, en tegenstanders over de bouw van een Puthuis op de Markt worden opgeroepen een petitie te ondertekenen.
Peter Mes, voormalig hoofd van de reclameafdeling van De Gruyter, maakt persoonlijk bezwaar tegen dat puthuis, omdat het misstaat op een eigentijdse Markt. In zijn bezwaar zoekt hij middels een petitie volgelingen.
Mes werd eerder in zijn procedure tegen die bouwvergunning miskend als bezwaarmaker omdat hij niet in de buurt van de Markt woont. Na die afwijzing zoekt de bewoner van Zuid het hoger op en stapt naar de Raad van State.

Een tekening van architect Jan van der Eerden uit 2011. Van der Eerden is de man van het behoud en restauratie van de Binnendieze [jaren 70] Van der Eerden onderbouwt met historische aspecten de terugkeer van dit puthuis. 

 

Instemmers/ de politiek
Wilma vanDartel antwoordt daarop door een petitie op te stellen waar men zijn instemming met de komst van een puthuis kan betuigen.
Eerder deed dat al het CDA via een enquête en uit  de inzendingen bleek dat 88% van de antwoorden positief staat tegenover een puthuis. zie arikel over   enquete  CDA
In de gemeenteraad blijkt een meerderheid vóór te zijn, maar SP, PvdA, Groen Links en D66 zijn tegen de herbouw van een puthuis.
De petitie die je tekent en instemt met de komst van een historisch puthuis op de Markt:
http://petities.nl/petitie/realisatie-puthuis-met-olv-huisje-op-de-markt-van-%E2%80%99s-hertogenbosch

De petitie die je tekent en dan tegenstemt met de komst van een puthuis
http://petities.nl/petitie/geen-puthuis-of-olv-huisje-op-de-bossche-markt