Gevel pand Markt 59 terug in oude stijl

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-09-2015 | Gewijzigd op: 01-09-2015
Momenteel,  eind augustus begin september 2015, staat het pand Markt 59 in de steigers, Daar zijn enkele bedrijven[Winters en Peter de Jong] bezig het pand te renoveren en de gevel terug te brengen in de oude stijl.
Kraanbedrijf Evertz staat er om de stalen T-balken, die in de gevelopeningen waren gezet en dienden om te voorkomen dat tijdens het werk de gevel zou inzakken / omvallen, weer weg te halen.

In het pand Markt 59 zat in de eerste acht decennia van de vorige eeuw herenmode AFJansen. Eind jaren 90 kwam er Tom Broekman in, die naar de Kerkstraat verhuisde. Tom werd korte tijd opgevolgd door KENS. Laatst was er een filiaal van Tango shoes gevestigd.

-Boven: Markt 59, zoals het er oorspronkelijk uitzag. Deze situatie komt spoedig weer zichtbaar.
-Rechts: De kraan van Evertz haalt de stalen T-balken weer weg.


foto's © paul kriele,  16 juli 2014 en 1 september 2015.
 

Orly/endeVoets heeft de gevel ontdaan van de witte verflaag en de rode bakstenen teruggebracht evenals de natuurstenen omlijsting van de kozijnen. Bovenin de gevel is op een muursteen een Vredesduif zichtbaar die verwijst naar de Bossche bevrijding in 1944.

-Foto boven: In het midden is een donkere -staande- balk zichtbaar die de gevel tijdens het werk ondersteunde. Die T-balk werd dinsdag 1 september 2015 weggehaald  met de kraan
vanEvertz op de foto hiernaast.

-Boven rechts de winkelingang.

foto's © paul kriele, 1 september 2015. 


Terug naar boven