Nico de Bont start bouw Puthuis op de Markt

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-09-2015 | Gewijzigd op: 28-09-2015
Situatie op maandag 28 septeber 2015
Markt
Rechts: Het puthuis
met de eerste natuur stenen funderingspunten
.
 
Overzicht van de bouwplaats voor het
puthuis.Vooraan de locatie voor het Mariakapelletje.

foto's © paul kriele, 28 september 2015.

Situatie maandagmorgen 7 september 2015:
Eerst moet de natuur stenen
sierafdekking worden verwijderd.


foto © paul kriele,  7 september 2015.

Bericht van 3 september 2015 Start bouw Puthuis
NDonderdagmorgen 3 september 2015 is rond de affdekplaat van het Puthuis op de Markt een bouwkeet en een hek geplaatst. Nico de Bont begon met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een historisch Puthuis en mariakapelletje. Voorbereidend werk is er al ter dege verricht in de werkplaatsen in België en Vught*.
Zoals afgesproken zou meteen na de kermis het werk beginnen om al eind dit jaar klaar te kunnen zijn. Nog voordat het Jeroen Boschjaar begint.
De gemeente deelt in een persbericht van hedenmiddag [03092015] mee, dat de werkzaamheden eind november dit jaar klaar zijn.

Markt  Puthuis
-Rechts: Bouwkeet en hek zijn al geplaatst door Nico de Bont ,die ter plekke -donderdag 3 september 2015- begon met de voorbereidende werkzaamheden.

foto © paul kriele,  3 september 2015.
Links: Zoals het puthuis en Mariakappeltje er uit komt te zien. Een schets naar
ontwerp van de Bergen op Zoomse archtect Jan Weijts
.

In Vught wordt in een werkplaats het Mariakappeltje gemaakt en in het Belgische Munkzwalm worden de natuurstenen onderdelen en het houten draagwerk gefrabriceerd. Op weer andere locaties worden het smeedwerk, de verlichting en de leistenen voor het dak klaar gemaakt. Op die manier is het meeste voorbereid om de constructie straks ter plekke te kunnen opzetten.

Zie ook artikel Al dit jaar begint bouw puthuis. dd 5 febrauri 2014. In dat artikel staan vele gegevens over de bouw. de architect en de kosten van het puthuis. 

Terug naar boven