Feestelijke heropeningMarkt/Bastionder/vaarseizoen

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-02-2009 | Gewijzigd op: 03-03-2009
De fundering voor de nieuwe sokkel van het Jeroen Boschbeeld.

foto © paul kriele, 26 februari 2009.

Over twee weken keert Jeroen Bosch terug op zijn sokkel. Het beeld van August Falise* uit de beginjaren dertig  krijgt een markante plaats tegenover 'De Kleine Winst' op Markt 29,  het woonhuis van Jeroen van Aken, zoals zijn burgernaam luidde.
De firma Orly/EndevVoets begon donderdag 25 februari 2009 met de fundering te leggen en de bestaande natuurstenen elementen op hun plaats te zetten.
Onthulling
Op zondag  22 maart 2009 opent wethouder Jetty Eugster officieel de nieuw geplaveide Markt met ondersteuning van de Koninklijke Harmonie. Aansluitend onthult zij het nieuw geplaatste Jeroen Boschbeeld. 

modeshow
Die middag [22 maart 2009] voltrekt zich op de nieuwe Markt de grote 'Bosch' couture modeshow'.
Ruim 30 winkels** uit de stad verlenen hun medewerking aan deze show, die zich afspeelt op een 100 meter lange catwalk.
De Organisatoren zijn de gemeente en de ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch, die dat weekeind zijn 30-jarig bestaan viert. Op elk uur van de middag is er een show en daar tussendoor treden studenten van het Koning Willem 1-College op en zet het Jheronymus Bosch Art Center decoraties op over Jeroen Bosch.

Zondagmiddag 22 maart 2009 zijn er vanaf 13.00 elk uur modeshows die afgerond worden door een show van de collectie van de Bossche mode-ontwerper Addy van den Krommenacker. Organisator van de show is  het  Amsterdamse modellenbureau Favourite.
Op de Markt staan stands met food-markten en terrassen, waar kinderen kunnen schilderen en er is muziek. 


*Het Jeroen Bosch-beeld werd op 17 juli 1930 door burgemeester Frans van Lanschot onthuld, maar heeft tussentijds nog een andere plek gekend, dichterbij de hotels.
** De deelnemende winkels zijn o.a. Be One, de nieuwe damesmodezaak Bandolera, Gimbrère, Beau Lingerie, Active Milan, Fair Women, Frans van Vliet, Fuente, Vakkledinghuis, Hoepelman Kappers, Intersport, C&A en Ici Paris, Bijenkorf en Bob Lammers, Biggles woman en de Rode Winkel,  Outfit bij Ninke, Marco Polo, Pall Mall store en Perry Sport.

Correctie Opening Bastionder
De officiële opening van Bastionder [op Bastion Oranje] is niet op vrijdag 20 maart 2009, maar op woensdag 1 april 2009. Aan dit nieuwe -deels ondergrondse - infocentrum over de stad  en de vestingenwerken is bijna twee jaar gewerkt.
De totale bouw-en inrichtingskosten belopen tegen de miljoen euro.

Als een schip steekt het Bastionder boven het bastion uit.
Nog voor de opening in maart  worden de eerste bloeiende crocussen daar verwacht ...

foto © paul kriele, 27 januari 2009.

Opening vaarseizoen
Op zaterdag 11 april 2009 opent de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch het vaarseizoen.

Terug naar boven