Meest recente infomatie mbt Mark 31-33

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-03-2016 De gemeente gaf hedenavond  4 maar t2016 een update van de  informatie mbt  Markt 31-33 en Hinhamerstraat 3-5

Containers voor pand Hinthamerstraat 3-5
Voor het pand aan de Hinthamerstraat 3-5 zijn uit voorzorg technische maatregelen getroffen. De voorgevel van het pand is gestut. Deze en komende week wordt het pand van binnen gestut. Zodra dit werk afgerond is, halen we de containers weer weg. De verwachting is dat dit eind volgende week gebeurt.

Zicht op de FEBO vanaf de kaalslag
op perceel Markt 31-33.

foto © paul kriele,  2 maart 2016.
 

Inspectie puin:  geen asbest
Direct na het instorten is door de brandweer een eerste visuele inspectie uitgevoerd naar de mogelijke aanwezigheid van asbest. Aanvullend daarop is deze week een extra inspectie van het puin uitgevoerd door een externe deskundige. Het resultaat geeft geen aanleiding tot het nemen van nieuwe maatregelen, anders dan nu al zijn uitgevoerd. Voor het opruimen van het puin wordt nog een plan van aanpak opgesteld. In het belang van het onderzoek naar de oorzaak van de instorting blijft het puin voorlopig liggen.
Lichtshow
Jheronimus Bosch 500 zou vanavond starten met de projectie van de lichtshow 'Bosch by night' op de gevels aan de Markt. Vanwege de onvoorziene gebeurtenissen, wordt de vertoning van die lichtshow uitgesteld. Een nieuwe startdatum wordt nog bekendgemaakt.