Vernieuwde winkelpanden op Markt 3 en 5 klaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-12-2017 | Gewijzigd op: 03-01-2018
De grote verbouwing van de twee winkelpanden op Markt 3 resp. 5 is achter de rug.  De panden ziijn tot één winkelruimte samengevoegd, maar aan de historische puien is niets veranderd, behalve dan de winkelpuien. Het ligt voor de hand dat de Van Deursengroep onder haar vlag de commerciële winkel gaat beheren of verhuren mogelijk als Shoebyzaak of als Lake Side [jeanswinkel].

*Voor historie zie hieronder.

Markt 3 en 5 zij tot een
winkelruimte ingrijpende verbouwd.


foto © paul kriele, 28 december 2017.
...............................................................


Bericht van  22 februari 2017: Van Deursen groep gaat Markt 3 en 5 opknappen.
De Van Deursen Group heeft bij de gemeente een bouwvergunning ingediend voor de aanpak van Markt 3 en 5. De panden hebben de laatste jaren -soms een rommelige- indruk gemaakt door vaak steeds wisselende huurders met  o.a. een telefoonwinkel en een dump schoenenzaak aan de rechter  kant, waar ooit de schoenenzaak Bally in zat en daarvoor de VVV-winkel.

Tekening van december 2016 behorend bij bouwaanvraag
door de Van Deursen Group. 
Markt 3 en 5
eigendom van de Van Deursen Group. 


foto © paul kriele, 19 februari 2017.
.............................................................................................................................l
 

De aanvraag meldt een vervanging van de puien. Dat zal wel -gezien de monumentenstatus- de winkelpui zijn en een nieuwe indeling en detaillering[..]. Dat laatste duidt op een nieuwe winkelbestemming.

De Van Deursen Group, hoewel van Bossche oorsprong... , blinkt niet uit in communicatie over dit soort zaken.

Bestemming van de panden Markt 3 en 5 

Het  pand Markt 5 was vanaf 1910 een manufacturenzaak van Cooijmans-Verhulst en vanaf 1928 de herenmodezaak van Verhulst. Nummer 3 dateert al vanaf 1500 en was in de vorige eeuw r.k. Leeszaal [vanaf 1928], daarna reisbureau Lisonne Lindeman [vanaf 1943] en vanaf de jaren zestig VVV-kantoor. 
Daarop -toen de Moriaan bouwvallig werd-  was het eerst onder mevrouw Jansen een schoenen zaak, die door Arnold Vromans, onder de naam Bally werd voortgezet.  [Bron:  Bossche Encyclopedie]. 
Terug naar boven