Kortstondige invulling van De Kleine Winst /Markt 29

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-11-2018 | Gewijzigd op: 29-11-2018
Binnenkort gaat het Jeroen Bosch Artcenter van het pand Markt 29, beter bekend als De Kleine Winst, dat als satteliet van het JBA  is voorbestemd, inrichten als workshopruimte. Dat duurt maar tot 10 januari 2019, maar loopt daarmee wel parallel met de tentoonstelling in het Het Noordbrabants Museum 'Uit de stal van Jeroen Bosch'. 

In het bericht hieronder wordt gemeld dat het pand eerst grondig moet worden ondersteund met met name de zijmuren.
  
Later, zo schrijft de informatiebrief van de gemeente [week 48], zal het tot een ontmoetings-en belevingscentrum worden ingericht met een mix van moderne en oudere technieken. 

Bericht van 28 september 2018 Eindelijk antwoord op leegstand De Kleine Winst op Markt 29
Door vragen van  Paul van der Krabben van Bosch Belang [brief dd. 16082018] weten we waarom Markt 29, ofwel De Kleine Winst nog steeds leeg staat. Dat komt, aldus de gemeente [brief dd. 25092018], doordat het pand in slechte staat verkeerd en zelfs [de kelder] gestut moet worden, en door achterstallig onderhoud en de slechte staat van de aanpalende panden. Dankzij het verscherpt onderzoek dat aan deze situatie vooraf ging is er relatief meer van de historie bewaard gebleven.

Er wordt nog door het Jeroen Bosch Art Center en de stichting Jheronimus Bosch 500 gewerkt aan de invulling van een publieksconcept met kleine museale bestemming van 'Het Atelier van Bosch'. Voor het JBAC wordt dit een sattelietlocatie.
De vastlegging van de financiële kosten worden in de voorjaarsnota van 2020 opgenomen.. [!]

Markt 29 ofwel De Kleine Winst is in zulk een slechte staat dat het gestut moet worden..

foto © paul kriele,  22 september 2018.
...........................................................................