De Kleine Winst wordt ticketbureau voor ’De Kring’

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-05-2019 | Gewijzigd op: 28-05-2019
Markt 29

Voorheen 50 jaar een souvernierwinkel [en
heel vroeger het atelier van de familie van de [groot-]vader van Jeoren Bosch] en na nog een restauratieperiode te gaan, het  ticketbureau
van De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch.


foto © paul kriele, 13 maart 2019.

Het pand Markt 29, beter bekend als De Kleine Winst, gaat als ticketbureau dienen voor De Kleine Winst. Het toch al kleine pand, dat twee jaar geleden door de gemeente, in de persoon van wethouder Huib van Olden, werd aangekocht en waarvoor nog een heel restauratie plan klaar ligt…. [verzakte muur] werd aanvankelijk icm Zwanenbroedershuis en JBAC geafficheerd als een, aan Jeroen Bosch gelieerd, ‘promotiepand’. Nu is duidelijk geworden dat dit pandje, naast het Bolwerk Sint Jan [St.Janssingel] én het pand van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch op de Parade als kaartverkoop [ticketbureau] voor de activiteiten van ‘De Kring’ gaat dienen. Dan blijft er so wie so weinig ruimte over voor andere bestemmingen… Morgen maken Jo Timmermans namens De Kring en de gemeente bekend welke voorwaarden [periode en andere beperkende regels] het huurcontract bevat.

Noten: -Op 4 augustus 2016 werd al € 725.000 en een extra postje ‘beheer& onderhoud’] van € 5.000 voor het pand gereserveerd. -De gemeente kocht het pand van het echtpaar Henk Aalderink en Sophie Beentjes, die er 50 jaar een curiosa- en souvenirwinkel leidden aan.
- De ondertekening van de koopakte vond op 11 november 2016 plaats.
-Bij de eerste kennismaking [opening voor Jeroen Bosch Yourswinkel op 31 maart 2017] kwam een kleine pakketje van Hfl. 43.000 en 1.000 Zwitserse francs achter een etalagepaneel te voorschijn.

Zie voor meer info op de site. Type in de zoekfunctie: De Kleine Winst.