Bouwvorderingen van nieuw pand op Markt 31-33 v/h Pearl

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-11-2022 | Gewijzigd op: 08-11-2022
Bericht van 14 juli 2022 Bouwvorderingen van voormalig Pearlpand op Markt 33.
Het drie verdiepingen tellend pand is -qua technische bouw gezien- opgetrokken met stalen T- balken en daar binnenin wordt een houten skelet aangebracht.
......................
Hoekpand Markt 33 met Hinthamerstraat 1`voorheen Pearl.
foto © paul kriele, 8 november 2022.

Bericht van 14 jiuli 2022 Weinig nieuws te melden over in aanbouw zijnd pand op plek van Pearl.
Eigenaresse Trudie Clingeborg-Hoedemakers  laat weinig los over verleden van het in de nacht van 27 op 28 februari 2016 ingestort Pearlpand en de nieuwbouw op Markt 31-33. In een paginagroot artikel in het Brabants Dagblad van 9 juli 2022 valt nauwelijks iets te lezen over de oorzaak [nalatigheid] en het verloop van die ramp op Markt 31-33. Zij hoorde  pas de volgende dag over de instorting ...toen ze voor de afhandeling naar het stadhuis ging en de plek passeerde: 'Afschuwelijk,' zegt zei tegen een BD-redacteur. Maar over de oorzaak alleen dat er 'onlangs een inspectie was geweest door de Brabantse Monumentenwacht.. Verder zegt ze niet in te willen gaan op de schuldige en over de afhandeling door de verzekering -en]  laat zij evenmin iets los.. 
Het pand  dat Trudie Clingeborg in 2003 kocht, heeft uiteraard een architect een eigenaresse en een [verbouwings-] aannemer. Die drie partijen zullen zeker wel met elkaar in  een juridisch 'gevecht 'zijn gegaan. Vandaar het langdurige verloop van de zaak..Daarin speelde, volgens dit keer wel Clingeborg, ook mee '... dat de verzekeringen dat opruimen blokkeerde voor onderzoek door onafhankelijke bureaus. Op dat proces heeft zij nauwelijks invloed gehad, zegt ze..
 
Ook vertelt Trudie Clingeborg erg weinig over de nieuwbouw voor welke opdracht zij voor het Rotterdamse architectenbureau HP koos. In  maart 2022  [zie hieronder] is na archeologisch onderzoek en de aanleg van [energie-] leiding e.d.] door aannemer De Wit [Breda/Drunen] met de nieuwbouw  begonnen. [redactie bastionoranje] .

Bericht van 14 december 2021: In het voorjaar van 2022 start invulling Markt 31-33 voorheen Pearle.
 
 
Het ontwerp van architectenbureau HP voor Markt 31-33, voorheen Pearl.
foto © HP architecten Rotterdam, 2019 .

Archeologisch onderzoek maart 2022
Intussen is het maart 2022.  Aannemersbedrijf De Wit uit  Drunen/Breda is met de voorbereidingen voor de bouw op Markt 31-33 begonnen. 
In maart jongst leden werd door BAAC nog archeologisch onderzoek in de kelder verricht. Daar werden grondmonsters genomen en gekeken naar de inhoud van een beerput. Daar zit vaak materiaal in waaruit leefgewoonten e.d. van vroegere bewoners kunnen worden gedetermineerd.
Aannemersbedrijf De Wit  begon aan de voorbereidingen voor de invulling van Markt 31-33 [voorheen Pearlpand.]. foto © paul kriele, 6 april 2022.

Bericht van 13 december 2021. Start bouw op Markt 31-33 [voorheen Pearl] komend voorjaar
Naar verwacht begint aannemer De Wit {Drunen en Breda] in het voorjaar met de bouw van een nieuw pand op Markt 31-33. Dat meldt een woordvoerder van de aannemer. Ook is er al een banier op de locatie opgehangen. Maar op de site van De Wit staat de bouw niet aangekondigd. 
Bouwmanager De Jong [in het Brabants Dagblad, dat pas op 28 januari 2021] meldt nauwelijks iets over de nieuwbouw. Alleen dat er met de kelder wordt begonnen. Die zal een halve meter dieper komen te liggen. Dat betekent dat er eerst archeologisch onderzoek. plaats vindt.
........................
Hoekpand van voorheen Pearl op Markt 31-33. Invulling van het 'gat op de Markt 'komend voorjaar. foto © paul kriele, 13 december 2021.

Bericht van 2 december 2021 Lichtpuntje in ontwikkeling invulling ingestort Pearlpand op Markt 31-33
Volgens enkele ingewijden, die op de locatie Markt 31-33 werkzaamheden verrichtten,  is er voor dit perceel [voorheen Pearl]  door eigenaresse Getruda [roepnaam Trudy] Clingeborg [Hoedemakers], bij de energiebedrijven een aansluiting op  stroom resp. elektra  aangevraagd.
Dat is pas een stap. Of en wat er op deze in het oog vallende plek gaat komen is nog de vraag. Er werden indertijd wel  tekeningen getoond. Daarover is nog niets bevestigd. 
-Hierboven: Hoek Markt 31-33 [voorheen Pearl] dat in de nacht van 27 op 28 febraiuri 2016 instortte en Hinthamerstraat [FEBO-pand] op nr. 3-5.
foto © henk van esch,  3 februari 2021.
- Hieronder: een vroegtijdig ontwerp  voor Markt 31-33. .foto © 13 juni 2019.
 
Bericht van 14 oktober 2021: Uitstel opening Huis van Bosch
 Op onderstaand bericht kwam B&W, toevallig of niet, met een informatie over het Huis van Bosch op Markt 29. De leverancier van de lift is failliet gegaan.Daardoor is nog wel de liftschacht afgebouwd, maar de liftdeuren zijn niet geleverd. De aannemer is op zoek gegaan naar een andere leverancier van liftdeuren. 
Verder staat in dat bericht: Het pand is een mix van oude en moderne technieken. Daar is toegepast  warmtepompen, ventilatie en zonnepanelen in de glazen kap.

Maar.. Vragen uit nde politiek over Pearlpand dd.13102021
Eindelijk. Uit de politiek komen vragen over het uitblijven van een bouwkundige invulling van Markt 31-33,  het in februari 2016 ingestorte Pearlpand. Het perceel ligt er al vijf jaar,  bijna zes jaar, oningevuld bij. Judith Hendrickx van De Bossche Groenen  vraagt zich af waarom hier een nieuwbouw uitblijft.
Eigenaresse Getruda, roepnaam Trudie, Hoedemakers uit Lienden bij Eindhoven  had vijf jaar nog ... een gesprek met een aannemer.
Markt 29,met 'De Kleine Winst' en vanaf medio december 'Huis van Bosch' ,staat in fel contrast met de leegstand van de buurman op nrs. 31-33. foto © henk van esch, 21 juli 2021.

Artikel van 11 maart 2016: over Pearlpand ontwikkelingen: Eigenaresse perceel 31-33 moet zelf  puinruimen. 
en Pelser maakt 3D opnamen van de locatie
Artikel van 24  maart 2016 Eigenaresse Noortje Hoede makers: 'Ik moet zelf weer van vooraf aanbeginnen'. 


Terug naar boven