Start evenementenmaand rond nieuwe Markt

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-10-2009 Feest rond heropening nieuwe Markt. De Markthandel houdt in oktober diverse feestelijke acties rond de heropening van de nieuwe Markt. Wethouder Bert Pauli geeft zaterdag 3 oktober 2009 /12.00 uur de aftrap. Dat gebeurt samen met artiesten van het Mega Kerstcircus en met de Koninklijke Harmonie.
Bij aankoop van 5 euro ontvangt men een circusmunt als aanbetaling voor een toegangskaartje tot het circus. Het Kerstscircus staat van 17 december t/m zondag 3 januari 2010 op de Pettelaarse Schans.
zie ook de site van Mega Kerstcircus


Opening met circus act.
Zaterdagmiddag 3 oktober 2009 sprong wethouder Bert Pauli als een voleerd circusartiest uit een magic doos. De act hoorde bij een reeks van acties rond de nieuw bestrate en heringerichte Markt. Dat feit viert de stichting Marktpromotie 's-Hertogenbosch.
Wethouder Bert Pauli sprak een promotioneel woordje nadat hij uit de magic doos te voorschijn was gekomen. Pauli ging terug in de geschiedenis en wees o.a. op het beroemde schilderij van de Lakenmarkt waarop de Bossche Markt staat afgebeeld.
'De Markt hoort bij de stad. Dat is al eeuwen zo. Daar is goed spul en de beste waar te koop,' aldus de wethouder van o.a. Economische Zaken, die ook de oude spreuk 'Op de Markt is je gulden [..] een daalder waard' nog eens te voorschijn haalde.
Pauli, die tot uitdrukking gaf, dat de gemeente  graag de markthandel wil blijven steunen, prees dit initiatief en noemde ook aanwezige Koninklijke Harmonie, die voor hun geregeld optreden, een pluim op de hoed gestoken kregen.

Artiesten van het Mega Kerstcircus traden op tijdens de start van de actiemaand die de stichting Marktpromotie 's-Hertogenbosch voor oktober 2009 heeft bedacht. Wethouder Pauli liet zich opsluiten in een magic box.
Op de achterhgrond de Koninklijke Harmonie die voor de muzikale omlijsting zorgde.

foto's © paul kriele, 3 oktober 2009.

Zoals genoemd de act vond plaats i.s.m. het Mega Kerstcircus dat vanaf 17 december 2009 t/m 3 januari 2010 zijn tenten opslaat op de Pettelaarsche Schans.
Jongleurs en een clown vermaakte rond de act het toegestroomde publiek.


Terug naar boven