Telefoonwinkel in failliete Canadian Stocks

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-05-2005 Op Markt 37 heeft zich tijdelijk Fooks gevestigd. Dat is een logische gevolg van de overname uit de failliete inboedel van Canadian Stocks. De Groningse ondernemers J.W. van Meerten en J. Jager hebben uit de inboedel van Canadian Stocks ook de naam en het merk Fooks overgenomen. Fooks zat al in de Arena, maar onderging drie weken geleden een metamorfose. Fooks Pensmarkt ging -na faillissement - over in Only, dat tot Hoogenbosch behoort.

foto's © gerard monté, 12 mei 2005. De voormalige jeanszaak Canadian Stocks op Markt 37.

De jeanszaak Canadian Stocks was circa 25 jaar geleden een van de eerste kledingboetieks. Canadian Stocks behoort tot American Jeans Company met hoofdzetel Almere, maar de directie ‘zetelt’ op de Nederlandse Antillen... .
In het pand Markt 37 gaat zich vanaf juni - tot die tijd loopt de huur van het pand - de telefoonwinkel van waarschijnlijk Telfort vestigen.
De vestiging van Fooks in de Arena die door Van Meerten en De Jager werd overgenomen.
-foto's © gerard monté, 12 mei 2005

 

De beide Groningse ondernemers ambiëren op, of nabij de Markt dan een nieuwe Fookszaak te kunnen openen. Ook in een tiental andere plaatsen, zoals Nijmegen, Arnhem, Breda en Emmen komen nog Fookszaken, aldus Jan van Meerten.