Marktkoopman Jan van Alebeek stopt

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-09-2008 De Dungense Jan van Alebeek staat zaterdag 20 september 2008 voor het laatst als groentekoopman op de Bossche Markt. De reden van zijn vertrek is de nieuwe baan als inkoper bij Marge fruit bv, een Schijndelse groothandel in groenten en fruit. Maar de nieuwe milieuregels voor vrachtauto’s en de herschikking van de marktkramen spelen een grote rol bij Jan om bij de ambulante handel te stoppen. Het was er altijd druk aan zijn kraam en de klanten luisterden graag naar zijn adviezen
Op je 51ste speelt zo’n overweging natuurlijk mee, aldus Jan die laat merken dat de gemeente te weinig geld steekt in de markthandel.
Jan en Ine van Alebeek uit Den Dungen stoppen met hun groetenkraam op de Bossche Markt. Achter Jan zijn assistent Bart Meeusen.
 
De gemeente zou meer moeten investeren in het verschijnsel markt,  aldus Jan van Alebeek die op de 17e september 2008 52 jaar werd.
foto's © paul kriele, 18 september 2008.

‘Economisch is Den Bosch een sterke stad, toeristisch staat ze op de 3e plaats,’ praat Jan de wethouders na. Maar met de markt doet de gemeente nauwelijks iets.
Overal stoppen ze geld in, maar de markt laten ze verzieken. Dat is toch de parel van de stad,’ redeneert Jan tegen een klant. ‘Er stappen steeds meer kooplieden op. En minder kooplieden trekt ook minder publiek. Ik hoop dat ze tot inkeer komen. Dat wil ik de gemeente meegeven bij mijn vertrek,’aldus de Dungenaar die jongstleden woensdag 52 werd. Jan vergeet niet de klanten zijn emailadres te geven waarop ze reacties kunnen insturen: janeninevanalebeek@hotmail.com