Verbouwing van De Roodenburg en van Hunkemöller

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-04-2012 | Gewijzigd op: 16-09-2012
De verbouwing van het pand 'De Roodenburg op Markt/ Marktstraat is in volle gang.Tegelijkertijd is deze week [17]  de verbouwing begonnen van Hunkemöller tot 'Flagstore' door 'Waterman'. 
De verbouwing tot 6 appartementen van Marktstraat 1 doet  aannemers/bouwbedrijf Trysch. Het pand is eigendom van Peter Blom.

Situatie op 16 september 2012.
De steigers kunnen weg. Het pand is ook aan de buitenzijde in een nieuw jasje gestoken met neiuwe kozijnen en vers metselwerk.

Het historische pand op de Markt- hoek Marktstraat,  De Roodenbrug, staat er fris en nieuw geverfd bij. De kozijnen zijn vervangen en het metselwerk is ook vernieuwd, evenals het dak.

foto © paul kriele, 16 september 2012.

Situatie op 23 april 2012.-Boven: Het hoekpand 'De Roodenburg' op de Markt met onderin de zaak van Hunkemöller, die aan een verbouwing bezig is.
-Links: De zijgevel van het grote hoekpand Marktstraat/Markt met onderin de winkel van Hunkemöller  die op 5 mei 2012 heropent.

De foto's links laten de automatiek de Boemerang in de Marktstraat zien. Precies naast de automatiek brak in het pand De Roodenburg, in oktober 2011 op de bovenetage brand uit
.

foto's © paul kriele, 23 april 2012.
 

De lingeriezaak van Hunkemöller op de hoek Markt/Marktstraat is tegelijk aan een metamorfose bezig. De  zaak is intussen al uitgepeld en wordt door aannemer Waterman Making Retail work' tot een super-nieuwe zgn. 'Flagstore' omgebouwd. 
Bericht over Brand in pand De Roodenburg  naast De Boemerang Marktstraat dd. 1 oktober 2011.

Bericht : Zes Appartementen op etages pand Roodenburg hoek Markt/Marktstraat dd. 24 maart 2012
Aannemers/ bouwbedrijf Trysch verbouwt momenteel de etages van het hoekpand Mark 73 Marktstraat 1 tot een modern appartementengebouw. Achter Trysch zit Peter Blom die plant dat dit karwei, waarbij er 7 appartementen worden ingericht, rond de bouwvakvakantie van 2012 klaar zal zijn.

Het hoekpand Markt 73/Marktstraat 1 dat gerenoveerd wordt door Trysh.

foto's  © paul kriele, 23 [r.]  en 26 maart 2012.
Aan de zijgevel: Het tableau van de Verzekeringsmij De Groote Bossche dat Hertog Hendrik I te paard voorstelt. Het  is, aldus het Kringnieuws van maart 2012, aangebracht in 1910.
Op deze plek stond rond 1579 het kasteelachtige pand 'DeRoodenburg.

Ook bevindt zich aan de voorkant [zie foto] een muursteen,die vermeldt:  
Gesticht in XIIe eeuw Vernieuwd 1910.
 

Terug naar boven