Herinrichting Markt - 2e traject - gestart

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-02-2008
Herinrichting van de Markt -2e traject maandag 18 februari 2008 - vlnr vanaf bordes stadhuis, met zicht op hotels en De Moriaan, [middenveld] en rechts met zicht op Hinthamerpromenade op welke hoogte Jeroen Bosch komt te staan. foto's © paul kriele,18 februari 2008.

Het kunstwerk 'Etude Gotique', ofwel de stenen banken ter hoogte van de HEMA, schuiven in een nieuwe natuurstenen opzet iets op naar het stadhuis en worden meer verborgen teruggelegd. Het kunstwerk, dat in de laatste week van febrauri 2008 wordt verwijderd, dateert van 1985. Het is een ontwerp van Narinus Boezem.
Het standbeeld van Jeroen Bosch komt - op een nieuwe sokkel - tegenover Markt 29, De Kleine Winst [voormalig woonhuis JB] te staan en het puthuis verdwijnt evenals de het rijtje bomen bij de cafetaria's.

foto' © paul kriele, 19 februari 2008. Het Puthuis, waarvan de kap al was verdwenen, is nu helemaal niet meer zichtbaar. Het gat duidt op de oorspronkelijke put die hier was. Dat wordt met een betonplaat afgedekt.

Na carnaval hervatting werk op de Markt 30 januari 2008.
Twee weken na carnavalsmaandag [ op 18 februari – wordt het werk aan de Markt weer opgepakt. In die tijd zijn Markt en Pensmarkt voor niet bestemmingsverkeer soms niet bereikbaar. Maar pashouders hebben via de piramides gewoon toegang. De binnenstad krijgt met verkeersbeperkende maatregelen te maken. Dat ‘autoluwe’ legt de gemeente in een bericht positief uit voor de bezoekers die daardoor rustig kunnen winkelen. Tijdens de markten [wo en za] kan er geen verkeer [ook fietsen niet] over de Markt en Pensmarkt. Er zijn omleidingen. Die situatie wordt ook nog eens definitief als het werk klaar. Dan is er op de Markt en op de Pensmarkt, vanwege de ruimere opstelling van de marktkramen, geen verkeer meer mogelijk. Zie ook www.s-hertogenbosch.nl/markt.


Terug naar boven