Winkelverbouwingen & mutaties op Markt en in Kerkstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-07-2007 Markt: Momenteel ondergaat de schoenenzaak Van Haren op Markt 32 een ingrijpende verbouwing. Ook de modeboetiek Inch op Markt 71, dat eertijds onder de naam Olaf herenmode verkocht en overstapte op dameskleding, is geheel uitgepeld.
Het pand Markt 71 [2e vl.], dat een modeboetiek is, eerst voor heren en nu voor dames.

foto © paul kriele, 30 augustus 2007.

Het pand van oudsher bekend als Adelmeyer is eindelijk door een verbouwingsperiode heen. Dat pand bevat de modezaak Expresso store. In de nieuwe pui markeren twee stalen zuilen het winkelgedeelte.
Vughterstraat: Na een periode van stevige aanbiedingen stopt uiteindelijk de herenmodezaak Latenzo op Vughterstraat 30, gevestigd in het pand van Manoucher Zarr. Daarnaast [nr. 32] zit Oil & Vinegar, dat failliet is, maar waarvan de franchise-ondernemers onder wie die in Den Bosch en Helmond, de zaak voortzetten.

Sandra Rijke, van de naaimachinehandel op Vughterstraat 42, heeft een streep onder haar winkeliersbestaan gezet. Oorspronkelijk heette de zaak Pfaff, naar het naaimachinemerk, maar Rijke, die daar in 1987 kwam te werken veranderde de naam in 1999, toen zij eigenaar werd, in Naaimachinehuis.

Kerkstraat 55 en 57.
Verbouwing van Grottendieck en Breugel
.

foto© paul krle, 12 juni 2007.

Kerkstraat In de gevelrij in de Kerstraat 57-63 vallen ook twee zuilen van de nieuwe winkel Caroline Biss op. In de voormalige juwelier Grottendieck op nr.57 is inmiddels al en de modezaak Caroline Biss, die in de daarnaast gelegen voormalige schoenenzaak van Michel Breughel [nr.59] komt. Het volgende pand op nummer 61 wordt ingenomen door State of Art [nr.63], die het aanpalende pand erbij trekt en er onder de naam Pall Mall herenmode gaat verkopen.