Mieke van den Akker–Lathouwers winnaar van 'Maestro 073'

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-03-2019 | Gewijzigd op: 26-03-2019
Mieke van den Akker –Lathouwers winnaar van 'Maestro  073'. Zij kreeg van presentator Huub van Mackelenbergh de Gouden Baton overhandigd. 
 
.....
............................
Mieke van den Akker -Lathouwers stal de show met haar optreden
tijdens enkele Weense walsen. Frivool  als een André Rieu maar
dan zonder viool. De voormalige voorzitter van Hockeyclub 
's-Hertogenbosch werd eerste van deze 'Maestro073- verkiezing'.


foto's © paul kriele, 24 maart 2019.

Mieke van den Akker was na een competitie van zes bekende Bosschenaren die – dit keer- nogal moeilijke muziekstukken moesten dirigeren, als winnaar te voorschijn. I will follow him [film Sister act] , Bohemian Rapsodie [Queen] en Bridge over trouble water[Simon & Garfunkel] en Rule Brittannia leverde voor deze Bosschenaren, ondanks weken van voorbereiding vaak veel zweetdruppeltjes op.
Wie daarvan de beste was, dat bepaalde een deskundige jury met koordirigent Wilma van der Schoot, Sjef Breukel en dirigent van de Koninklijke Harmonie Stef Ipskamp.
Behalve Mieke van den Akker stonden –vaak strak van de zenuwen- op de bok, achtereenvolgens couturier Addy van de Akker, die de burgemeester Jack Mikkers na een val verving, Karin Rademaker[Hotel Central], voormalig priester Patrick Kuis, Madeleine van Toorenburg [Tweede Kamerlid CDA] en Sander van de Gevel [minister-president van de Oeteldonksche Club. Er waren wat zwakkere en sterke amateur-dirigenten bij.
 

Rechts boven: De jury vlnr Wilma van der Schoot [dirigent van Spirit],  Sjef Ipskamp dirigent van de Koninklijke Harmonie en Stef Breukel.

foto's © paul kriele,  24 maart 2019. 
 
-Links boven: Tweede Kamerlid voor het CDA Madeleine van Toorenburg.
-Hierboven Addy van den Krommenacker,
die wel erg gespannen was.

De uiteindelijke competitie verliep tussen Sander van de Gevel [bandlid van ‘Mevrouw van Heck’], Karin Rademaker en Mieke van den Akker. Ook Madeleine van Toorenburg die een speciale muzieksmaak heeft, en zich als enige deed ondersteunen van een partituur op de lessenaar, scoorde hoog. Rademaker verschilde in punten nauwelijks van Mieke van den Akker. Maar de jury bepaalde dat Mieke van den Akker in een uitverkocht TheateradParade Maestro 073 is geworden.
 
............


Voor de ongelukkig ten val gekomen, maar inmiddels revaliderende burgemeester Jack Mikkers was er een moment ingelast ten eerste om het publiek om een bijdrage te vragen voor de vervanging van de gestolen vrachtauto van de Orthense Harmonie en om alvast aan te kondigen dat hij over twee jaar [dit doen we niet jaarlijks] alsnog als kandidaat Maestro aan deze verkiezing deel te willen nemen.

foto © paul kriele, 24 maart 2019.
 

Tegenslag voor de Orthense Harmonie was dat vorige week de vrachtauto voor het vervoer van de instrumenten was gestolen. Daarom deed de toch aanwezige burgemeester Jack Mikkers een oproep om na afloop een bijdrage te doen omdat gemis op te kunnen lossen.
Na het eerste deel trad als extra moeilijkheidsgraad ook het Gospel en Popkoor Spirit op en was Linda Pelders de soliste. Meest komische acts kwamen van Mieke van den Akker die tijdens drie Weense walsen als een André Rieu optrad, maar dan zonder viool, maar wel gekleed in een prachtige, gedrapeerde gouden baljurk.
........


-Boven Partrick Kuis die bijna
struikelde over de bok. en zijn
optreden als, niet de zingende,
maar de dirigerende non. 
-Rechts Sander van de Gevel,
bekend als de minister- president
van de Oeteldonksche Club en
dirigent Anneke Konings-Kros.


foto 's © paul kriele, 24 maart 2019.
.............................................................................................
 
.......

Ook Patrick Kuis, die nimmer geheimzinnig doet over zijn verleden, kwam in het tweede deel als non verkleed. Kuis kreeg met zijn act veel bijval van het publiek dat overigens op alle optredens enthousiast reageerde. De jury met Stef Breukel, Sjef Ipskam enWilma van der Schoot deelde geen dolksteken uit en liet alle deelnemers in hun waarde, maar zette wel duidelijke accenten. Huub van Mackelenbergh reigde met zijn kernmerkende kwinkslagen en lichte spots naar de kandidaten de optredens vlot aan elkaar. Soms zo sterk dat de jury op haar nummer werd gezet.  

Huub van Mackelenbergh haalt de uitslag uit
de gouden enveloppe. De twee eindwinaars
die maar een enkel punt scheelden, staan
tesamen  gespannen in afwachting: Mieke
van den Akker en Karin Rademaker.
Gelukwensen en applaus voor  Mieke van den Akker.


foto's © paul kriele, 24 maart 2019.
 


Terug naar boven