Ridderorde van H. Graf bezoekt op 18 mei Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-05-2019 | Gewijzigd op: 06-05-2019
Op zaterdag 18 mei komt het eeuwen oude genootschap van het Heilig Graf van Jeruzalem naar Den Bosch om er in de Sint Jan 24 nieuwe leden op te nemen. De eeuwen oude geestelijke orde werd opgericht om haar ridders het Heilig Graf in Jeruzalem te beschermen. Later kreeg zij van paus Pius IX de op dracht in het Heilig Land scholen, kerken en ziekenhuizen op te richten. Tegenwoordig steunt de orde vanuit de in de hoofdzetel Rome [niet het Vaticaan!] gestuurde instelling, educatieve en medische projecten in Israël, de Palestijnse gebieden en in Jordanië.
 
.....
Ridders van de orde van het Heilig Graf, onder wie [wijlen Louis Pirenne  [midden] bezochten met andere orden
op 23 september 2006 onder meer de Sint Jan.


foto's © peter van gogh, 23 september 2006.

In Den Bosch zijn onder meer Roderick van de Mortel, Marijke Rombouts, Herman Lerou en Roberto van Straaten lid van de Orde. Die bestaat uit 30.000 edelvrouwen en ridders, van wie 330 in Nederland.
Zaterdag 18 mei trekt een stoet van in witte mantels geklede ridders en edelvrouwen vanuit het Jeroen Bosch Art Center via de Hinthamerstraat naar de Sint Jan die dan ook voor het publiek toegankelijk is. Daar zullen de nieuwe leden hun belofte afleggen ten overstaan van de grootprior, voormalig bisschop van Den Bosch mgr. Antoon Hurkmans.