Afscheid woordvoerder Henk Engel van 'de Blauwe Engelen'

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-09-2020 | Gewijzigd op: 05-09-2020
Op een zomers terras van hotel Mövenpick nam vrijdag namiddag 4 september 2020 Henk Engel afscheid als woordvoerder van de Blauwe Engelen [Stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch]. Na drie jaar lang het boegbeeld te zijn geweest vond oud burgemeester Ton Rombouts, de aartsvader van de Blauwe Engelen, woordvoeder Engel - door zijn naam - de enige echte Blauwe Engel. Maar het was juist een toerist die na kennismaking met een behulpzame, in blauw geklede gastvrouw, haar beet pakte en dankte met de woorden: ’Je bent een echte Blauwe Engel’.

Op het afscheid in kleine kring, waar ook wethouder Jan Hoskam en echtgenote Andrea Bonvanie en oud wethouder Paul Kagie, raadslid van Leefbaar ’s-Hertogenbosch bij aanwezig waren, vatte voorzitter Ans Buys de drie jaar waarin Engel het boegbeeld was van de Stichting Gastvrij
’s-Hertogenbosch, met wat loftuitingen samen. 'In een korte aanloopperiode heb ik kennis gemaakt met een enthousiaste bestuurslid, een vernieuwer die laatst nog de commissie innovatie en ontwikkeling initieerde. Henk is een hard werkend persoon met een groot netwerk, iemand die in bestuurlijke zin niet gauw loslaat'.
 
-De toespraak van de voorzitter van de Blauwe Engelen Ans Buys, 
die aan Henk Engel, als blijk van waardering voor diens inzet bij de
vrijwilligersorganisatie, onder meer een schaal van Cor Unum aanbood.
-Onder vlnr.: Penningmeester Juliëtte van Lanschot, voorzitter Ans Buys,
Lid P&O Lidy van Stokkum-Vogel en voorzitter Commissie Transport Thery de Wit.

foto's © paul kriele, 4 september 2020.

Henk Engel,’ sprak Buys verder, ‘vindt dat hij, nu er een deskundig professioneel bestuur is aangetreden, hij deze opvolgers niet voor de voeten mag lopen’.

Ook elders in ‘t land wordt belangstellend naar dit Bossche gastvrije initiatief gekeken en enthousiast gekopieerd. En wijzend naar de wethouder van Financiën en Economische Zaken: ‘U heeft met deze groep van 150 vrijwilligers Goud in handen’. De voorzitter bedoelde met dat ‘Goud’, dat de gemeente best eens over de brug mag komen zodat de Blauwe Engelen spoedig een nieuw, modern uitgerust elektrisch Blauw busje kan aanschaffen.
Na het overhandigen van cadeaus van de Bossche afdeling Horeca Nederland, van het hotelwezen en van de collegae bestuursleden, bleek het riante, zomerse terras van Mövenpick zo uitnodigend dat er nog wat werd nagenoten bij een door gastheer Wim van der Steen aangeklede borrel.

Terug naar boven