Presentatie nieuwe E-craft busjes van de Blauwe Engelen

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-10-2021 | Gewijzigd op: 21-10-2021
Op 2 november  2021 presenteert voorzitter Ans Buys van de stichting Gastvrij
's-Hertogenbosch de nieuwe aanwinst van de stichting: twee VW E-craft busjes op het plein voor Het Noordbrabants Museum, een van de sponsoren. Met die busjes hervat de Blauwe Engelen de toer van een kwartier vanaf het station door de binnenstad volgens een hop-on hop-off systeem. 
Komend najaar wordt het drukke tijden voor de chauffeurs want aanstaande zijn: de Sound of Music, de Winterfair van Margriet en eventueel het Winterparadijs en de kerststal in de Sint Jan.

Bericht van  21september 2021: Start nieuwe E-craft busjes Blauwe Engelen
Een van de twee nieuwe E-craft busjes waarmee de Blauwe Engelen op werkdagen door de binnenstad rijdt  om gratis [hip-on hip-off] passagiers mee te nemen.

Donderdag 30 september 2021 gaat voor het eerst een elektrobusje van de Blauwe Engelen de weg op. Het is een VW E-craft die vanaf het station, in ongeveer een kwartier een route langs belangrijke gebouwen in de binnenstad maakt. Met een handgebaar kan men de busjes laten stoppen als het verkeer het toelaat. Vandaar de naam hip-on hop-off [in-en uitstapmogelijkheid].
Het busje is uitgerust met reclames onder meer van hoofdsponsor Het Noordbrabants Museum, waar het ook langs komt.
Het gratis vervoer vanaf het station was vanaf het begin al zo’n succes dat in 2019 -binnen twee jaar na de oprichting van de Blauwe Engelen - al de 100.000ste passagier werd verwelkomd.
Zodra ook het tweede busje [ook in eigendom] wordt geleverd, houdt het bestuur van de overkoepelende stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch, een feestelijke bijeenkomst.