Parade van kastanjes bevrijd/ Keuze Buro Lubbers

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-05-2009 | Gewijzigd op: 14-05-2009
De Bosschenaren hebben bij de stemming over een nieuwe Parade algemeen voor Buro Lubbers gekozen. Dat betekent kort gezegd: de kastanjes worden gekapt en vervangen door lindenbomen. Dat gebeurt overigens pas in oktober 2010. Ook komt er in plaats van de huidige bestrating een natuur stenen vloer.
Om het effect van zo'n vloer te kunnen inschatten wordt er nog dit jaar op een van de rijbanen een proefstrook aangelegd. Dan kunnen de draagkracht en effect van het gewicht van bussen en ook het aspect gladheid worden beoordeeld, aldus wethouder Jetty Eugster.
Ook is er langszij de Zuidelijke beuk van de St. Jan, waar nu nog een hek staat,  een tuin met bomen gepland.

Wethouder Jetty Eugster en projectleider Kees van de Kreeke op de perskonferentie van woensdagmorgen 13 mei 2009.
Rechts boven: Het met natuursteen belegd plein gaat er zo uitzien. Lindenbomen zijn wat dunner bebladerd en geven meer zicht op de St. Jan.
Rechts: Peter Lubbers is erg verheugd dat zijn bureau de opdracht binnen kreeg.


foto's © paul kriele,  6 april [r] en 13 mei 2009.

 

Aan de  aanpak, die in 2011 start, gaan infrastrcuturele werkzaamheden vooraf, zoals het leggen van kabels e.d.
Ook gaat de gemeente nog dit jaar met partijen, zoals evenementenorganisaties, de Paradehoreca, de Boulevard en kermisexploitanten in gesprek over de gedetailleerde aanpak. Allerlei zaken rond het gebruik van het plein gaan we met hen doorspreken, aldus Eugster die erg blij is met de heldere uitslag. Het jaar van herinrichting - 2011 - zal een evenementenvrij jaar voor de Parade worden.

De stemming vertoonde elke dag eenzelfde patroon: steeds tweederde voor Lubbers en eenderde voor het Rotterdams burea Quadrat. Ook het gebruik van zowel internet, als van de antwoordkaart gaf een eentonig resultaat. 
In totaal kwamen 6700 reacties binnen: 32 % voor Quadrat en 68 % voor Lubbers.
Het  Rotterdams Bureau Quadrat, dat af moest afhaken, vond het een eer om aan de inschrijving mee te mogen doen.   Directeur Paul Achterberg, die er veel aan plezier beleefde, kijkt uit naar de officiële oplevering van de nieuwe Parade.

Zie ook bericht over de presentatie van de 2 plannen.

Terug naar boven