Bank op Parade van oude kastanjes

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-06-2021 | Gewijzigd op: 24-06-2021
De  zieke kastanjebomen op de Parade zijn  in stukken gezaagd en opgeslagen. Een enkeling  kreeg een tweede leven en staat nu als  bank op  lege plein. .Onder de eerste twee foto's een impressie van de ontuhulling. 
......................
-Hierboven: Dat is wat er van de zieke kastanjebomen op de
Parade uiteindelijk overbleef: een tweede leven als bank..Dankzij de stichtingStadshout Den Bosch. samen met Spark Makers Zone. 
Achterop staat :
In het voorjaar van 2021 is van ons paardenkastanjehout deze bank gevormd. Rust nou maar lekker uit ! 1966-2021.
-Hieronder .Zo zag een zieke paardenkastanje er uit toen ie gekapt was.

foto © henk van esch, 17 februari 2021.

Een aantal kastanjebomen is terug op de Parade. In de vorm van een ruim 3 meter lange bank. Stichting Stadshout maakte de bank van de recent gekapte bomen. Wethouder Mike van der Geld plaatste woensdag 23 juni 2021 met de makers, de bank.  “Mooi dat we samen met Stichting Stadshout deze kastanjebomen een tweede leven op de Parade kunnen geven.”
In het najaar start de gemeente met het planten van 122 nieuwe bomen op de Parade in een 18e-eeuws bomencarré. Tot die tijd kun je niet ónder de kastanjebomen, maar óp de kastanjebomen genieten van het uitzicht op de Sint-Jan. 

De tekst op de leuning luidt:  dat de  bank is gemaakt van 55 jaar oude kastanjebomen. Niet alle delen van de kastanjes waren geschikt, doordat de bomen ziek waren. Voor het maken van deze bank waren ongeveer 6 kastanjebomen nodig. De bank is bedacht en gemaakt door de mannen en vrouwen van Stichting Stadshout Den Bosch  isw.  met SPARK Makers Zone. Zij maakten de tekstplaatjes voor op de bank.

Stadshout maakte voor Theaterfestival Boulevard o.a.  15 Kubb spelen. En kinderen kunnen deelnemen aan een workshop ‘werken met Paradehout’. Ook in de rest van de stad krijgen de Parade kastanjes dankzij Stichting Stadshout een tweede leven.
Meer info over Stichting Stadshout Den Bosch  op Facebook 'StadshoutDenBosch'. 
 
-Hierboven: De onthulling door wethouder Mike van der Geld van de bank die van onder een doek aangevoerd werd door Roy Verstegen Transport. foto's © henk van esch, 23 juni 2021.
Stadshout Den Bosch dat in samenwerking met SPARK Makers Zone dit project heeft gerealiseerd. Links Jan Loevenberg en Leidy Haaijer [m.]. Rechts wethouder Mike van der Geld. foto's © henk van esch, 23 juni 2021


Terug naar boven