Nieuwe huurders voor Parade 15 en 16.

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-07-2009 | Gewijzigd op: 27-07-2009
 
De panden Parade 15 en 16  zijn na een 'korte' leegstand opnieuw verhuurd door DTZ Zadelhoff.

foto © paul kriele, 15 april 2009

Na het vertrek van de laptopfabrikant Ego naar de Vughterweg [kasteel Valk] heeft DTZ Zadelhoff  voor  Parade 15 én 16 twee nieuwe huurders gevonden. De huurder van Parade 16 is FMT Vastgoedbeheer. Tegelijk met het betrekken van het object  ondergaat het herenhuis momenteel een opknapbeurt.
Nummer 16 is een pand dat eigendom is van de Kerkenraad der Hervomde Gemeente 's-Hertogenbosch. Maar voor en tot kort na de oorlog heeft er de bekende Bosschenaar en stadsrondleider [met name de St. Jan] Frans van Valderen gewoond. In zijn dagelijks leven was Van Valderen antiquair.
Meer recente bewoners waren Heineken-verkoopleider Peter Janssen en vervolgens de rentmeester Gerrit Costermans.

Parade 15  [2e pand van de hoek] wordt per 1 augustus gehuurd door M7development die het monumentale gebouw voor de begane grond als kantoorruimte gaat gebruiken en de bovenwoning verhuurt aan een medewerker van M7. 
Op nummer 15 heeft vanaf begin 1900 tot in de tweede helft van de jaren 90 twee generaties Rits het beroep notaris uitgeoefend. H. C. F. Rits, de vader van de laatste daar actieve notaris Hendrik Rits, kwam van de Nieuwstraat, waar ook diens [groot-]vader F.J. M. Rits vanaf 1837 het beroep van notaris uitoefende.ook het hoekpand met de Peperstraat werd bewoond door de familie Rits.
Na Rits vestigde zich op 15 de binnenhuisarchitect en zakenman in woonaccessoires Van Dijk. Sedert kort zat er nog een
exklusieve woonwinkel in. Het pand is vanaf 1998 eigendom van Martin Weck.