Ceremoniële aanplant eerste lindes en iepen op de Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-11-2021 | Gewijzigd op: 26-11-2021
Ceremoniële en feestelijke [uitslag gedichtenwedstrijd] van aanplant eerste nieuwe bomen [lindes en iepen] op de Parade. Feestelijk ook, omdat er de uitslag van de gedichtenwedstrijd  'Ode aan de Parade' plaats vond.  Uit de door de stichting 'Ik sta voor Vrede & Vrijheid & Vriendschap' uitgeschreven wedstrijd kwam Jars Schalkx als winnaar uit de bus [ze foto], tweedes werd Helna van Tartwijk [62] en derde de 13- jarige uut Hedel afkomstige Feline Julie Verschuur.  
De uitreiking werd opgeluisterd door stadscomponist Bart de Vrees en stadsdichter Doeko L die het gedicht 'Jantje lacht nooit' voor droeg. 
Gedicht onder de foto's. 

De ceremoniële en feestelijke start van de aanplant van lindes en iepen op de Parade op donderdag 25 november 2021. 
foto's © henk van esch, 25 november 2021.
--------------------------------------------------------------------------------------
Gedicht van Jars Schalkx
Onverstaanbaar
Het dagelijks toneel
Beroofd decor
Enkel klinkers
maken
geen dialogen
.

Bericht van 22 november 2021 Aanplant bomen [iepen en lindes] op de Parade
Donderdagmiddag 25 november 2021 gaan de eerste nieuwe bomen op de Parade de grond in.  Het wordt een aanplant van 48 lindes en 43 iepen, die in een 18e eeuws bomencarrée worden aangeplant.
Tegelijkertijd vindt daar de uitslag plaats van de dichtwedstrijd  'Ode aan de Paradebomen',  uitgeschreven door de stichting 'ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap'. Daarop kwamen 167 inzendingen binnen.  Daar wordt  ook het winnende boomgedicht met de oude Paradeboomschijven uitgelegd tot een tijdelijk kunstwerk.
Stadsdichter Loeko L leest de drie winnende gedichten voor. Dat wordt begeleid door stadscomponist  Bart de Vrees. Deze top drie verschijnt  via Huis73 op ansichtkaarten die voorzien zijn van een brandstempel.

Terug naar boven